Top
EURO 2024 GROZNICA: Specijalni modeli automobila u posljednjih 50 godina - OLX blog
fade
9901
post-template-default,single,single-post,postid-9901,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

EURO 2024 GROZNICA: Specijalni modeli automobila u posljednjih 50 godina

Dok pratimo sve utakmice na ovom spektakularnom fudbalskom događaju, ne možemo, a da ne spomenemo posebne fudbalske automobile koji su obilježili proteklih 50 godina. Ovi jedinstveni modeli, često ograničenih serija, kombinovali su strast prema automobilima i ljubav prema fudbalu na kreativan način.

 

Povratak u prošlost

 

Prvi specijalni fudbalski model automobila Ford, izašao je davne 1970. godine. Od tada, svaki veliki turnir donio je sa sobom nove i kreativne automobile, poput kultnog World Cup Beetle iz 1974. godine. Ovi automobili nisu bili samo estetski privlačni već su često dolazili sa poboljšanim karakteristikama, čineći ih primamljivim za kupce i kolekcionare ovakih tipova vozila. 

                                                                                             Izvor: sebeetles.com

 

BYD kao glavni sponzor EURO 2024

 

Ove godine, kineski proizvođač automobila BYD ponosno nosi titulu glavnog sponzora Evropskog prvenstva. Njihovi modeli Dolphin, Seal i Tang možda zvuče prikladnije za vodene sportove, ali sada dominiraju na stadionima širom Njemačke. Iako BYD neće predstaviti posebne fudbalske modele, njihovo prisustvo će biti neizbježno zahvaljujući brojnim reklamama i aktivnostima koje se dešavaju oko stadiona tako da će ovo Evropsko prvenstvo biti ekološki najodrživije do sada.

 

Kao najveća online baza automobila, OLX.ba nudi više od 38 hiljada dostupnih automobila među kojima se nalaze i BYD modeli.

 

OLX Shop POWEDOO

 

BYD PONUDA AUTOMOBILA

 

Najneobičniji specijalni modeli

 

Ford World Cup Edition (1970) – Prvi specijalni fudbalski automobil koji je postavio standard za buduće modele.

 

                                                                                            Izvor: sebeetles.com

 

FORD PONUDA AUTOMOBILA

 

World Cup Beetle (1974) – Kultni automobil koji je i danas tražen među kolekcionarima.

 

 Izvor: sebeetles.com

 

VOLKSWAGEN/BEETLE PONUDA AUTOMOBILA

 

Opel Corsa “Football World Cup Edition” (2010) – Model sa jedinstvenim elementima koji slave fudbal, uključujući naljepnice, fudbalske motive u unutrašnjosti vozila, i ekskluzivne boje koje nisu dostupne u standardnim verzijama.

 

 

 Izvor: opel.com

 

OPEL PONUDA AUTOMOBILA

 

Hyundai i10 GO! (2016) – Ovaj model je bio popularan zbog svoje kompaktne veličine, ali i specijalnih znački “GO!” i tematskih naljepnica za Evropsko prvenstvo.

 

 

Izvor: opel.com

 

HYUNDAI PONUDA AUTOMOBILA

 

Specijalni fudbalski automobili su postali simboli strasti i uzbuđenja koje fudbal donosi. Bilo da se radi o kreativnim dizajnerskim detaljima ili poboljšanoj opremi, ovi modeli uvijek pronalaze put do srca ljubitelja fudbala, ali i kolekcionara specijalnih automobila.

 

U toku trajanja EURO 2024, naši korisnici mogu učestvovati u nagradnoj igri “Prognoziraj utakmicu” na OLX Instagram profilu gdje mogu pokazati fudbalsko znanje i osvojiti TV PHILIPS SMART 4K UHD 50”, ali i 1.000 OLX kredita. 

 

 

 

Belma
Nema komentara

Objavite komentar