Top
Verifikacija. Potreba, koristi i vrste verifikacije. - OLX blog
fade
652
post-template-default,single,single-post,postid-652,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Verifikacija. Potreba, koristi i vrste verifikacije.


Prilikom Prodaje i Kupovine na virtuelnom tržištu, velike pogodnosti će vam pružiti prethodna verifikacija stavki na profilu.

Potreba za verifikovanjem je proizašla iz nemogućnosti poznavanja svih drugih osoba na tržištu.

Povezanost korisničkog profila za broj mobitela, e-mail, te adresu stanovanja će drugim korisnicima sigurno biti dodatni dojam plus dok obavljaju pregled ponuda za njihov artikal. Pik korisnike podstičemo upravo sa ta 3 tipa verifikovanja.

Mislite da Vam ne treba verifikacija telefona, e-maila ili adrese?

Korisnici koji su izvršili verifikaciju telefona i e-maila su izvršili mnogo više transakcija, a također su imali priliku te transakcije da evidentiraju na svom profilu i tako za svaku dobiju novi dojam.
Korisnici koji su verifikovali svoju kućnu adresu su u mnogome imali više prilika za transakcije koje su uključivale slanje pošiljke, te općenito veće pouzdanje.

Bitno je napomenuti da vašu poštansku adresu, kao ni e-mail adresu korisnici neće vidjeti, a ukoliko želite da neko od korisnika vidi vaš broj telefona, to ćete trebati sami dozvoliti.

Verifikacija e-mail adrese i broja telefona:

Tek registrovani korisnici verifikaciju profila vrše tako što pritisnu na:
verifikacija_header_notifikacija_rounded

Zatim će se otvoriti prozor kao na slici ispod. Unutar polja za broj i e-mail trebate imati unesene podatke, te klikom na okvire kao pod 1 i 2 ćete uspješno podnijeti zahtjev.
Klikom na link u e-mail inbox ili Spam/Junk folderu uspješno ćete verifikovati e-mail, dok će biti potrebno da ručno unesete kod koji Vam dospije putem SMS-a na Vaš mobilni uređaj.
Pomoć: Imate Pik profil, a nemate e-mail? Kako napraviti e-mail adresu/račun? – pogledaj.
verifikacija_postavke - posalji kod

Verifikaciju poštanske adrese možete izvršiti tek nakon što verifikujete e-mail i broj telefona. Potrebno je da posjetite link za verifikaciju poštanske adrese, unutar kojeg trebate odabrati lokaciju, te unijeti poštanski broj grada, uz uslov da ste u korisničkim informacijama već unijeli tačno ime i prezime, te adresu (ulicu i broj).
verifikacija_adrese_v2

Verifikacijom poštanske adrese i uspješnim primitkom koda, te unošenjem istog unutar Vašeg profila ćete kao nagradu dobiti 60 pikredita koje možete iskoristiti za razne dodatne pogodnosti kao što su:

– izdvajanje artikla
– izdvajanje naslova
hitna prodaja
– objavljivanje više fotografija uz artikle (do 10 slika je besplatno)
– brojne druge pogodnosti koje ćemo vam omogućiti

Da li biste prije kupili isti artikal od verifikovanog profila (e-mail, broj i adresa) ili od profila kojem je samo verifikovana e-mail adresa? Isto važi i za odabir potencijalnog kupca dok prodajete artikal.
Pišite nam i podijelite vaša cijenjena mišljenja. Pozdravlja VAS PIK tim. 🙂

sv3
103 0 komentara
 • nn

  mala zamjerka. ne znam zasto potencirate verifikaciju kucne adrese. mislim da je telefon i email sasvim dovoljno da se dvije osobe dogovore oko transakcije. ne treba mi da svako zna gdje zivim ako zna sta imam u kuci ili podrumu tj. okaceno na pik.ba. btw jos broj licne karte i jmbg i bas nista ne sprecava kriminalca da ukrade identitet. Pozdrav

  19 Oktobra, 2012 at 14:14 Komentariši
  • Jasmina | Pik.ba

   Vasu adresu ne vidi niko, verifikacija je potrebna radi veceg povjerenja, a pristup vasim podacima nema niko, niti mail adresi, niti broju, ukoliko to sami ne dozvolite (misleci na broj). Detaljnije putem linka http://www.pik.ba/pomoc/14?id=14 . Pozdrav

   19 Oktobra, 2012 at 14:40 Komentariši
  • Denis | Pik.ba

   Dragi nn,
   Također želimo da Vas napomenemo da PIK štiti podatke korisnika, te nam je drago da ste komentarisali vezano za privatnost podataka, jer Vas možemo informisati. Usput, PIK.ba već duži period ima mogućnost korištenja dodatnih pogodnosti uz kartično plaćanje, posredstvom PikPay servisa, koje je 100% zaštićeno i tim smo također dokazali da vaše podatke štitimo u potpunosti.
   Pozdravljamo Vas 🙂

   19 Oktobra, 2012 at 14:46 Komentariši
   • Albert Einstein

    Pa hakirani su sajtovi velikih korporacija sa sve kradjom privatnih podataka, pa čak i brojevima bankovnih kartica.
    Sjetite se samo afere Sony.
    Treba li da vjerujem da se PIK može zaštititi od ovakvih stvari kad Sony, EA Games…nisu mogli.

    19 Oktobra, 2012 at 19:22 Komentariši
    • Denis | Pik.ba

     Vama je na odabir da li želite iskoristiti takve vrste verifikacije, a PIK je tu da zaštiti sve vaše podatke. Hvala Vam svejedno što ste Vaše mišljenje podijelili sa nama i nadamo se da ćete otkloniti Vašu sumnju u stepen zaštićenost podataka. Pozdrav.

     19 Oktobra, 2012 at 19:50 Komentariši
     • tomogoga123

      dobar dan,imam jedan problem, verificirao sam broj mobitela bez problema, a e mail neće, ne stiže verifikacijski email, kliknuo sam 10puta i nista a isti mail sam upisao, pa me zanima zasto je to i mozete li mi pomoc.pozz

      17 Maja, 2015 at 15:39
     • Denis | OLX.ba

      Molimo Vas da se obratite OLX administraciji putem kontakt forme, kojoj možete pristupiti klikom na link u desnom meniju na Blogu. Kao čest razlog, spominjemo da je moguće da je e-mail stigao u Vaš Spam/Junk folder, pa Vas molimo da ga pogledate.

      28 Maja, 2015 at 14:05
     • tomogoga123

      nije ni u spam-u ni u junk folderu

      17 Maja, 2015 at 15:44
 • Rina5

  Ja još nisam verifikovala adresu iz dva razloga, prvo jer sam bila do sad jako skeptična oko toga, a drugo jer nisam još skupila 30 pik kredita ;)))

  lp i čestitam na odabiru tema na blogu Pik.ba

  19 Oktobra, 2012 at 16:31 Komentariši
 • Mirza

  Mislim da bi za pocetak mogli barem uvesti SSL na PIK.ba servere i onda traziti od korisnika da verifikuje adresu. Cudim me da niste zakupili SSL jer isti se moze naci za jako malo novca (do 100-150KM godisnje) sa 256bit enkripcijom a implementacija je jednostavna na nginx serveru. Ovim potezom cete smanjiti rizik kradje/snifanje podataka za bar 50%.

  lp.

  19 Oktobra, 2012 at 18:00 Komentariši
 • UltraSUR

  ja ne mogu da uradim to jer ne mogu da se logiram na svoj mail.sve sam pokusao ali nece…:(

  19 Oktobra, 2012 at 19:24 Komentariši
  • Denis | Pik.ba

   Molimo Vas da se obratite putem forme, te će Vam kolege pomoći pri prijavi na sajt. Pozdrav 🙂

   19 Oktobra, 2012 at 22:33 Komentariši
   • porshe928

    nemogu nikako da posaljem mail de mi lijepo objasnite molim vas

    6 Marta, 2015 at 22:07 Komentariši
 • plavojka

  DOBRA VEČER !
  Ja sam htjela verifikovati adresu, ali mi svaki put pri svakom pokusaju odbiju i napišu poruku: ” nemate pristup sa te ip adrese. kontaktirajte administraciju pika.
  administraciju kontaktirala,poslali mi 30 pikredita,pokusala preko njih i OPET mi dosla slicna poruka… Meni nije jasno sto se to dogadja?! JELI NETKO OD VAS IMAO SLICNIH PROBLEMA?
  Lijep pozdrav svima! 🙂

  19 Oktobra, 2012 at 20:43 Komentariši
  • Denis | Pik.ba

   Dobra večer :), Kao što su kolege administratori provjerili, Vi se zamijenili unos ulice i unos poštanskog broja, pa Vas molimo da ponovo ponašaljete zahtjev pazeći na unos spomenutih stavki unutar . Svi Vas također pozdravljamo! 🙂

   19 Oktobra, 2012 at 22:30 Komentariši
   • pejicbb

    meni nece adresu da verificira

    10 Februara, 2016 at 17:19 Komentariši
 • Admir

  Zdravo, članak je lijepo objašnjen i uspio sam verifikovati svoj račun, nego imam jednu drugu zamolbu za Admine. Molim vas napravite jednu temu tipa “Transakcije, vrste i mogućnosti slanja, kako prepoznati “fake” proizvod” i nešto slično na tu temu, mislim da bi bila jako korisna tema jer prvog mene zanima kako da prepoznam varalicu a kako da prepoznam istinskog prodavača ili kupca. Te me isto zanimaju načini slanja proizvoda, da čujem od ostalih kako oni to rade, koji je najpouzdaniji, koji nije i tako te stvari. Lijep pozdrav, i jedno veliko Svaka čast Admin timu ! 🙂

  20 Oktobra, 2012 at 11:12 Komentariši
 • bilderbn

  Pozdrav, kako da postanem korisnik pika i na fb, kao neki sto imaju oznaku pored znacke… Hvala

  21 Oktobra, 2012 at 09:15 Komentariši
  • Denis | Pik.ba

   Pozdrav, Facebook značku dobijaju profili koji se na PIK registruju putem svog Facebook profila, međutim za sada imamo određenih problema kada su u pitanju dodjeljivanja znački novoregistrovanim korisnicima, pa su samo oni koji su već ranije imali značku, u mogućnosti da je i dalje posjeduju. Hvala na pitanju. Značka također nema neki prestiž, kao što imaju Medalje i dojmovi. LP. 🙂

   21 Oktobra, 2012 at 15:04 Komentariši
 • stigmatik

  Toliko potencirate verifikacije, ali zar ne bi bilo bolje da odradite siguniji način naplate!? Nešto slično ebayu i pay-palu, da prodavac ne može dobiti novac dok kupac ne potvrdi autentičnost kupljenog artikla.

  21 Oktobra, 2012 at 12:45 Komentariši
  • Denis | Pik.ba

   Nastojimo svakim danom da povećamo zaštitu korisnika, ali ponavljamo da je jako nezgodno na BH, odnosno balkanskom tržištu imati takve uslove korištenja, kao što imaju eBay i Paypal, ali ćemo svakako tražiti najbolji način kako bismo sve strane transakcije zaštitili. Verifikacija je za sada, mislim, jako dobar pokazatelj. Hvala na komentaru :). Pozdrav.

   21 Oktobra, 2012 at 15:00 Komentariši
   • TuzlaCity

    Trazite verifikaciju adrese , ona je bespotrebna zaista ,licni identitet ne treba niko da zna ,evo primjera kako sve policijske insitucije u svijetu znaju o svakom ponesto .. ovo je sami dokaz .. a jos nesto malo je poglupo traziti verifikaciju licnih podataka te ih naplacivati , zaista s vase strane jako nekorektno .. jer druge kompanije koje se bave slicnim uslugama ..upravo takve usluge ne naplacuju jer zele da privuku korisnike ,a vi to suprotno radite ,sto se tice moje strane ja imam primjedbu na to … ako vec uvodite verifikaciju adrese , nepotrebno je naplacivati ljudima te gluposti i sitnice ..jer to druge kompanije uopce ne rade ..tako se korisnici ne privlace i po pitanju svega pik.ba je pravi pokazatelj koliko ima profila a koji nisu verifikovani .. ( vjerovatno nemaju novca za verifikaciju .. ili .. sta vec ..o cemu vi ne razmisljate naravno ) a jos kompanija koja naplacuje obicnu verifikaciju adrese .. dok to pojedine kompaniej poput amazona ..ebaya ne naplacuju usluge .. jer njima je bitno da privuku mnogo korisnika .. a sto manje zarade ..stvore vecu popularnost i na osnovu reklama postignu uspjeh , dok se u nas u BIH gleda da samo da se uzme novac na glupostima. To tako moze prolazit jedno vrijeme .. isto kao i kod ovih nasih politicara.

    22 Februara, 2015 at 20:29 Komentariši
 • miaaa

  Kako izbrisati pik nalog?

  26 Oktobra, 2012 at 12:32 Komentariši
 • kase

  Mozel pomoc? VERTIKOVAO SAM E-MAIL I BROJ I SAD SE NE MOGU LOGOVATI .ZATRAZIO SAM NOVU SIFRU ,POKUSAO PONOVO I OPET NISTA .

  28 Oktobra, 2012 at 17:34 Komentariši
  • Denis | Pik.ba

   Naravno da može, međutim trebate se obratiti na KONTAKT kako bi Vam kolege koje administriraju sajt mogle izvršiti reset šifre ili pomoći na neki drugi način koji bi Vam išao u korist. LP 🙂

   29 Oktobra, 2012 at 10:21 Komentariši
 • sandokan

  dobra veče – i hvala Vam na svim ovim uputama ,

  1. ja sam zainteresovan za transakcije (prodaja i kupovina ) medjutim meni to sve teško ide a kako nemam koga da pitam od mojih prijatelja i poznanika obraćam Vam se …. pa tako pod

  2. nemam PIK kredita i neznam kako ga zaraditi,

  3. nisam verifikovao adresu/e ali ću i to pokušati po Vašim uputama,

  4. ranije sam imao tri ili četiti predmeta na prodaju , prodaja -aukcija nije uspjela , ali da priznam to je umjesto mene uradilo drugo lice – samo da probamo , naravno uz moje dopuštenje, u medjuvremenu sam bio izgubio šifru ali su mi to administratori riješili , i tek ono najvažnije pod pet

  5. slanje/primanje odnosno plaćanje /naplata predmeta pogotovo van teritorije BiH,

  …….. PS ..
  …sve ovo mi možete odgovoriti ovdje ili ako je lakše na moju e-mail adresu, unaprijed h v a l a i sve čestitke administratorima PIK-a

  25 Novembra, 2012 at 18:25 Komentariši
  • Denis | Pik.ba

   Dobro večer,
   1. Pravljenjem profila ste već sami omogućili da trgujete, tj objavljujete oglase putem Pika
   2. Pikredit možete zaraditi prijavljivanjem zloupotrebe za artikle za koje smatrate da krše Pravilnik
   3. Adresu možete verifikovati po uputama koje smo priložili u ovom članku, a uslov je da imate e-mail i telefon već verifikovan.
   5. Vezano za slanje/primanje artikala ćete morati da se obratite korisnicima sa kojim želite trgovati, jer sve zavisi od uslova trgovine koje svaki korisnik ima.

   Oprostite na ovakvom obraćanju, ali radi preglednosti smo htjeli da Vam ovako rasporedimo odgovore.
   Sretnu kupoprodaju Vam želimo! 🙂

   27 Novembra, 2012 at 16:52 Komentariši
 • Zlatko

  Pozdrav … ja vec mjesecima pokusavam da verifikujem svoju kucnu adresu ali mi to ne uspijeva jer vi nikako da mi dostavite kovertu sa tim cuvenim kodom za verifkovanje … inace iz Brckog sam pa vjerovatno je ocigledno da vi ne saljete te koverte za Brcko.

  30 Novembra, 2012 at 03:14 Komentariši
 • Duuujk

  ne mogu verifikovati telefonski broj, stalno mi kaze da je neko vec registrovao taj telefonski broj. Ja sam imao stari account na piku, ali zaboravio sam i user name i password pa sam napravio novi account. Mozete pomoci?

  1 Decembra, 2012 at 00:48 Komentariši
 • berzadc

  Postovani..vec duze vrijeme zelim da verificiram svon e-mail ..al nisam primiuo niakvu poruku sa sifrom od Pik.ba na svoj mail..a tek od prije nekoliko dana sam u opste poceo primat od vas mail-ove..s ciljem sto brzeg rjesavanja ovog ”problemcica” obracam vam se da mi ukoliko je to moguce pomognete….unaprijed hvala.

  2 Decembra, 2012 at 20:44 Komentariši
 • Nikola

  Da li je moguće otkazati verifikaciju adrese?

  12 Februara, 2013 at 13:02 Komentariši
 • namik

  nista narocito

  22 Aprila, 2013 at 20:53 Komentariši
 • Ahmetlije33

  Kako poslati nekome na piku kredit ! To jest PIK KREDIT !

  2 Maja, 2013 at 09:30 Komentariši
  • Denis | Pik.ba

   Potrebno je da na Vašem profilu imate minimalno 30 pikredita, a zatim posjetite profil kojem želite poslati pikredit, te pritisnete na “Pošalji pikredit”. Lijep pozdrav.

   8 Maja, 2013 at 09:23 Komentariši
 • dobrinjac1

  Hvala piku na pomoci.Svako dobro

  8 Maja, 2013 at 22:43 Komentariši
 • Pik.korisnik

  Interesuje me koliki će biti troškovi dostave verifikacionog koda za adresu u BN ?

  29 Maja, 2013 at 11:27 Komentariši
  • Denis | Pik.ba

   Troškovi slanja verifikacijskog pisma iznose 3,00 KM + PDV za sve gradove u BiH. Lijep pozdrav.

   30 Maja, 2013 at 19:27 Komentariši
 • eroooo

  Ja sam uniso na pik,upiso sma svoju e-mail adresu i tamo pise da su mi je poslali ali ja je nemogu naci!

  29 Juna, 2013 at 09:29 Komentariši
  • Denis | Pik.ba

   Moguće da Vam je poruka otišla u spam ili junk folder, ukoliko se radi o hotmail-u, pa Vas molimo da tamo probate da je pronađete. Lp.

   2 Jula, 2013 at 17:18 Komentariši
 • moskvich68

  U vasim oglasima oglasio sam “Dijelovi Clio 1995. god”, a za koje me vec treci put zbog necega NEOPRAVDANOG (Vaš artikal DIJELOVI CLIO 1995. god (Pik ID: 2409222) je prijavljen od strane više Pik korisnika, te su iz tog razloga informacije o njemu izmijenjen.) upozoravate zasta smatram da niste u pravu jer je moj artikal u tacnoj kategoriji i pod tacnim nazivom. Obracam se na ovu adresu jer nisam znao na koju bi se drugu adresu obratio. Ime pod kojim se nalazi taj artikal je “moskvich68”, a jos uz to sam skoro verifikovao svoju adresu i ne bih volio da ispadnem neki prevarant jer smatram da verifikacijom adrese treba da budem u pozitivnom smislu. Hvala.

  30 Jula, 2013 at 10:08 Komentariši
 • miroslav

  upisao sam svoj email i broj tel ali su odbijeni ne mogu da se verifikujem kao ti podaci vec imaju na pik-u

  1 Decembra, 2013 at 09:49 Komentariši
 • adokosi

  prijavio sam se na pik prošle godine imam verifikacijski broj i prijavio sam svoj privatni broj tel,ali sam zaboravio šifru,pa sam napravio novi profil gdje sam ostavio broj hallo mreže kojeg mijenjam uvijek.Kako bi mogao da prebacim svoj broj tel na novi pik,jer mi ne dopuša pik pošto mi je broj već prijavljen na pik-u

  19 Januara, 2014 at 12:50 Komentariši
  • Denis | Pik.ba

   Molimo Vas da kliknete OVDJE kako biste kontaktirali podršku. Kako biste potvrdili vlasništvo nad brojem telefona, potrebno je da nas pozovete sa istog na broj 033 942 802, svaki radni dan, 9 – 17h. Lijep pozdrav.

   20 Januara, 2014 at 13:50 Komentariši
 • sanca3

  Poz….Da li je moguce obustaviti verifikaciju adrese…ja sam posalo zahtjeh za verifikaciju adrese al’ obrisao bi prof. sa pika zato sto nemam bas nesto za prodaju a kupovina me bas ne zanima preko neta…pozzz

  27 Januara, 2014 at 11:08 Komentariši
  • Denis | Pik.ba

   Molimo Vas da se putem kontakt forme obratite kolegama iz podrške. Lijep pozdrav.

   27 Januara, 2014 at 14:45 Komentariši
 • mihailom

  Moze mala pomoc.Kod verifikacije sam pogrijesio u email adresi,ali sam vec stisnuo da mi verifikuje.Sad nece ovu pravu adresu da prihvati.Sta da radim?

  20 Februara, 2014 at 10:13 Komentariši
  • Denis | Pik.ba

   Uvijek možete u postavkama profila da promijenite navedeni e-mail, spasite promjene te zatražite novi verifikacijski e-mail. Lijep pozdrav.

   20 Februara, 2014 at 11:00 Komentariši
 • daniel

  molio bi da mi se vrati profil

  1 Augusta, 2014 at 09:06 Komentariši
 • milena kandic

  Pomoc, ne mogu da se registrujem trazite neki broj a jos za moj mobilni kazete da nije taj, strasno!

  8 Augusta, 2014 at 14:18 Komentariši
 • dejan

  svaka čast na novom pik izgledu,sve je za 10,međutim,traži mi verifikaciju adrese,što bih rado učinio,ali glupo je što za to moram dati 30 pik kredita a imam samo 13,mislim,i da imam 30,ne bih,jer mi treba za objavu,to bih istaknuo,ostalo sve 10!!!hvala što ste nam besplatno omogućili kupovinu i prodaju,hvala

  28 Septembra, 2014 at 17:06 Komentariši
 • Emina

  Zdravo. Htjela sam da verifikujem broj mobitela, međutim, 3 puta sam slala da mi se pošalje kod, ali kod mi nije stigao

  25 Decembra, 2014 at 14:34 Komentariši
  • Amer | PIK.ba

   Poštovana,

   molimo Vas da nam se obratite putem kontakt forme na stranici.

   Lijep pozdrav!

   25 Decembra, 2014 at 14:41 Komentariši
 • Jasmin

  Evo moje pitanje:
  Ja imam profil već 3 godine i verifikovana mi je adresa, prije nekoliko dana moj brat, koji živi samnom je napravio profil na pik-u i želi verifikovati adresu, da li dva profila mogu biti verifikovana na istoj adresi?

  29 Decembra, 2014 at 20:27 Komentariši
  • Denis | Pik.ba

   Molimo Vas da nam se obratite putem kontakt forme kako bismo Vam detaljnije mogli pomovći vezano za dati upit. Lijep pozdrav.

   30 Decembra, 2014 at 09:34 Komentariši
 • Veselko

  Pozdrav, zanima me kako vertificirati adresu ako ne zivimo u gradu, naime zivim na selu i moja adresa ne sadrži broj ulice nego samo ime sela i poštanski broj seoske pošte, ali stranica mi ne prihvaća to uz poruku da mi je broj ulice netočan? hvala

  17 Januara, 2015 at 16:49 Komentariši
  • Denis | Pik.ba

   Molimo Vas da nam se obratite putem kontakt forme kako bismo Vam pomogli u datom slučaju. Lijep pozdrav.

   18 Januara, 2015 at 21:55 Komentariši
 • irma

  mene zanima zasto ne mogu verifikovati broj mobitela? uporno mi javlja da je taj broj verifikovan. a nije. :/ ako moze mala pomoc 🙂

  30 Januara, 2015 at 01:18 Komentariši
  • Denis | Pik.ba

   Molimo Vas da nam se obratite na kontakt telefon 033 942 802, kako bismo Vam pomogli. Potrebno je da pozovete sa broja koji želite verifikovati. Lijep pozdrav.

   30 Januara, 2015 at 15:38 Komentariši
 • eldar

  Ja neznam kako verifikovati e mail adresu ako mi neko moze pomoc bio bih mu zahvalan

  7 Februara, 2015 at 18:17 Komentariši
 • amera jerlagić

  pik je odličan

  16 Februara, 2015 at 18:37 Komentariši
 • mirela skaljo

  poslala zahtjev za verifikaciju adrese 24.01.2015 jos mi nikakav kod nije stigao ni na mail ni na kucnu adresu a pise najdalje kroz 15 dana sta sad

  17 Februara, 2015 at 15:29 Komentariši
  • Amer | PIK.ba

   Poštovana,
   molimo Vas da nam se obratite putem kontakt forme na stranici.
   Lijep pozdrav!

   17 Februara, 2015 at 15:53 Komentariši
 • ismo

  ne mogu da vertifikujem e mail ,, moze li mi neko pomoci

  26 Februara, 2015 at 12:37 Komentariši
  • Denis | Pik.ba

   Molimo Vas da nam se obratite putem kontakt forme kako bismo Vam pomogli. Lijep pozdrav.

   3 Marta, 2015 at 09:49 Komentariši
 • Zenoni

  I poslije nekoliko pokušaja, još uvijek mi nije verifikovana email adresa,i ako je sve uredu.Ne znam više šta da uradim da bi me verifikovali,hvala lijepa…

  27 Februara, 2015 at 11:28 Komentariši
 • Ridži77

  Mene interesuje,zašto nije data mogućnost za verifikaciju profila sa kućnog broja,tj fiksnog,što je malo nelogično,ili ste lobirani od strane nekog? Poz…

  4 Marta, 2015 at 23:08 Komentariši
  • Amer | PIK.ba

   Poštovani,
   s obzirom da kod za verifikaciju broja telefona stiže u obliku SMS poruke vjerujemo da shvatate ograničenje na mobilne brojeve telefona.
   Lijep pozdrav!

   5 Marta, 2015 at 09:29 Komentariši
 • porshe928

  nemoze da nikako posaljem mail de mi lijepo objasite molim vas

  6 Marta, 2015 at 22:09 Komentariši
 • aldin250

  Pozdrav , mene interesuje , moramoli biti punoljetni da bi smo verifikovali adresu ? Msl , unesemo ime , prezime , postanski broj grad i adresu , jel se treba biti punoljetan , i jel se mora placat postarina ?

  7 Marta, 2015 at 11:44 Komentariši
  • Denis | Pik.ba

   Vi možete izvršiti verifikaciju adrese na kojoj živite, uz određeni trošak od 30 pikredita, što važi za svakog korisnika. Nakon unošenja koda, dobit ćete 60 bonus pikredita. Lijep pozdrav.

   26 Marta, 2015 at 15:25 Komentariši
 • motor122

  Gdje se nalazi Spam ili Junk folder i gdje se nalazi email moze objasnjenje.?

  21 Marta, 2015 at 22:00 Komentariši
 • Rade Mrkaljevic

  Meni je stigla koverta sa kodom za verifikaciju ali sam je izgubio kako sad da mi posaljete drugu???

  9 Aprila, 2015 at 18:19 Komentariši
  • Denis | Pik.ba

   Potrebno je nam se obratite putem kontakt forme radi dodatnih uputa. Lijep pozdrav.

   6 Maja, 2015 at 13:54 Komentariši
 • aladin

  gdje trebam unjet sifru kada dobijem na telefonu

  26 Maja, 2015 at 15:44 Komentariši
 • RB

  Kako da vertifijuem mobitel kad imam HR broj(+385), tamo radim a imam bh kućni telefon, ne mogu ništa objavit na pik-u be vertifikacije mobitela….

  12 Septembra, 2015 at 11:00 Komentariši
  • Denis | OLX.ba

   Molimo Vas da se putem kontakt forme obratite podršci korisnicima, gdje će Vam biti pružena prava pomoć. Hvala.

   18 Septembra, 2015 at 10:20 Komentariši
 • Amel

  Pozz olx. Ovako, trebam verifikovati broj mobitela, ne znam kako već nisam, ali kad kliknem na pošalji kod, piše da ne mogu verifikivati ovaj broj. Vjerovatno ja imam neki stari račun kojem sam zaboravio korisničko ime i pass, i tu mi je verifikovan vjerovatno isti broj pa ne mogu i na ovom. Ne znam sta da radim a imam tri aktivne ponude, i ne mogu vise nista postavljati. Ako može pomoć. Unaprijed hvala.

  14 Decembra, 2015 at 20:43 Komentariši
  • Denis | OLX.ba

   Imate mogućnost verifikacije broja telefona koristeći automatski sistem verifikacije već verifikovanog broja na drugom profilu, te Vas molimo da ga iskoristite.

   11 Januara, 2016 at 16:34 Komentariši
 • Munever

  nece da mi dodze poruka ni u spam junk folder.

  4 Aprila, 2016 at 14:54 Komentariši
 • Zeljden

  Hoćete mi reći da li mogu verificirati broj mobitela koji nije u BiH nego u inozemstvu gdje se nalazim?

  3 Oktobra, 2016 at 22:29 Komentariši
  • Amer | OLX.ba

   Poštovani,

   moguća je verifikacija broja telefona i za korisnike koji se nalaze van BiH. Ukoliko budete imali dodatnih pitanja, molimo Vas da nam se obratite putem pomoc.olx.ba

   4 Oktobra, 2016 at 11:35 Komentariši
 • Halida

  zdravo zamolila bih vas da mi pomognete.Nemogu da se prijavim na svoj profil na piku .Kad god sam pokusala sve mi izbaci da sam kao pogresnu ukucala email adresu i lozinku i nece nikako da mi otvori moj profil da se verifikujrm jer izgleda da nisam verifikovala email kada sam pravila profil.Molim vas da mi pomognete

  2 Februara, 2017 at 13:12 Komentariši
 • Denis

  Postovani nemogu izvrisiti verifikaciju e mail dali za verifikaciju e maila su potrebni PIK krediti ili ne i kako da to izvrsim

  1 Augusta, 2017 at 15:05 Komentariši
 • Niko

  Izvrsio sam verifikaciju adrese, ali sam unio pogresnu adresu (tj. nepotpunu), sta sad?

  24 Februara, 2018 at 20:05 Komentariši
 • Ranka

  Da li postoji opcija za nas iz inostranstva za objavu? Nemoguca verifikacija mobitela jer imam americki broj telefona, ako mozete da mi pomognete da uradim verifikaciju i objavim prodaju nekretnine.
  Unaprijed hvala!

  21 Aprila, 2018 at 00:55 Komentariši
 • Esma

  Gdje stize verifikacijski.kod za adresu na adresu prebivalista ili na e-mail…

  15 Augusta, 2018 at 14:11 Komentariši
 • IGOR

  Ne mogu verifikovati br. telefona.Klikom na “Pošalji kod” izbaci mi “br. telefona je više puta upotrebljen za verifikaciju profila”

  5 Marta, 2023 at 12:01 Komentariši

Objavite komentar