Top
SIM kartice. Koje vrste(veličine) SIM kartica postoje? - OLX blog
fade
3359
post-template-default,single,single-post,postid-3359,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

SIM kartice. Koje vrste(veličine) SIM kartica postoje?

OLX-Blog-vrste-SIM-kartica
SIM kartica, mali predmet bez kojeg ne biste mogli da obavljate komunikaciju putem telefona, omogućava Vam pristup mobilnoj mreži, odnosno korištenje telefonske infrastrukture širom svijeta. Svako od vas ko posjeduje mobilni uređaj imao je priliku kupiti, rukovati, ili bar vidjeti SIM karticu. Kako je tehnologija vremenom napredovala, tako su i SIM kartice dobile nove dimenzije, manje i prihvatljivije za sve tanje i lakše telefone. Kvalitet signala se nije promijenio, a kartice postaju sve manje.

Naš tim je odlučio napisati kratki članak o podjeli komercijalnih SIM kartica po njenim veličinama, što će vam sigurno pomoći pri budućoj promjeni mobilnog uređaja, jer je nerijetko potrebno izvršiti rezanje kartice, ili reizdavanje nove koja mora odgovarati novom uređaju koji ćete nastaviti koristiti.

Koje veličine SIM kartica postoje?

Postoje 3 vrste SIM kartica, a to su Standardna (Mini), Micro i Nano, od najveće prema najmanjoj. Kartice izgledaju:
SIM-kartice-vrste-OLX

Pogledajte ponudu SIM kartica na OLX-u, gdje možete pojedinačno pronaći Nano, Micro ili Standard kartice koristeći filtere sa lijeve strane pretrage.

Želimo vam uspješnu kupoprodaju!

sv3
7 0 komentara
 • Bojan

  A jeste se potrudili oko članka kad ni prva rečenica nema dobru konstrukciju. 🙂

  2 Oktobra, 2015 at 13:33 Komentariši
  • Denis | OLX.ba

   Hvala Vam na zapažanju, nadamo se da je sada konstrukcija pravilna. Lp.

   7 Oktobra, 2015 at 10:00 Komentariši
   • sole95

    “SIM kartica, mali predmet bez kojeg ne biste mogli da obavljate komunikaciju putem mobilne mreže, jer ista omogućava pristup mreži.”

    SIM kartica- subjekat
    Mali predmet bez kojeg… vam predstavlja apoziciju u ovoj rečenici( pobliže objašnjava subjekat)
    Jer ista omogućava pristup mreži. tu se nalazi greška u konstrukcij. ” Jer ista” je nepotrebno zbog apozicije koja već objašnjava da se to odnosi na subjekat( sim karticu). Lijep pozdrav.

    18 Oktobra, 2015 at 12:12 Komentariši
 • Darjan

  Jest mozda prva recenica ipsravljena ,alI nisu kartice poredane od najvece prema najmanjoj ,vec obrnuto.. 😀

  9 Oktobra, 2015 at 21:09 Komentariši
 • S

  Komentarišem

  11 Januara, 2016 at 16:26 Komentariši
 • Mehemed

  Sve veći i veći mobilni telefoni a sve manje i manje kartice hahahahaha
  Primjer stari Siemens A55 koji je bio dužine svega 101 milimetar u koji je išla kartica standardne veličine, a u današnje vrijeme prosječan telefon je oko 50% duži a i šir, a ide samo djelić te standardne kartice. Jedino što su postali tanji.

  4 Novembra, 2017 at 14:17 Komentariši

Objavite komentar