Top
Prvenstvo Bosne i Hercegovine u PES 2018 - OLX blog
fade
4786
post-template-default,single,single-post,postid-4786,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Prvenstvo Bosne i Hercegovine u PES 2018

pes-2018

Veoma popularna kategorija na OLX.ba Video igre nam je bila argument zašto smo ušli u projekat sponzorstva prvenstva BiH u najpopularnijoj fudbalskoj simulaciji na konzoli Play Station 4, a to je Pro Evolution Soccer.

Na našoj web stranici profesionalni, ali i oni manje profesionalni gejmeri mogu pronaći široku lepezu opreme, video igara, kao i dodataka za konzole i ostalu gejming opremu. Od konzola prednjači Play Station 4 što je bio još jedan razlog više za našim učešćem u ovakvom projektu.

dav

E-sport u BiH iz godine u godinu sve više raste, prije svega zahvaljujući različitim organizacijama, turnirima ali i novim timovima koji postepeno ulaze u ovaj svijet – igrajući različite vrste igara. Jedna od organizacija koja nastoji da podigne eSport ljestvicu u BiH na jos viši nivo jeste Pro Evolution Soccer reprezentacija BiH koja je ove godine pokrenula ideju o OLX prvenstvu BiH u Pro Evolution Socceru koju smo s oduševljenjem pozdravili i prihvatili sponzorisati državno prvenstvo.

Ove godine prvenstvo BiH u cilju promocije eSporta i profesionalnih takmičenja u cijeloj našoj državi se preselilo iz glavnog grada u Bužim. Karakteristika ovog prvenstva je što se igrao u dva odvojena dijela.

dav

U prvom dijelu igrali su državljani BiH u kojem smo i dobili zvaničnog prvaka države u PES-u, a u drugom dijelu igrali su strani državljani iz kojeg je prvoplasirani igrač igrao veliko finale sa prvakom Bosne i Hercegovine. Igor Zečević ponio je titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a titulu prvaka regije Stefan Slavković. Za razliku od svih prethodnih turnira iz cijele regije, ovaj turnir, koji je ujedno i zvanično prvenstvo BiH, je imao najveći nagradni fond ikada na našim prostorima kada je rijec o PES turnirima. Nagradni fond je iznosio preko 2000KM i to je naravno privuklo ne samo igrače iz regije već i velika imena iz svijeta eSporta i PES-a poput igrača iz Holandije, Njemačke, Poljske, Italije i Austrije.

dav

dav

Svi učesnici turnira su bili istog mišljenja, a to je da je OLX prvenstvo BiH u PES-u neprikosnoveno najbolje organizovani turnir u PES-u u regiji ikada. Velika imena iz ostalih evropskih zemalja dijele mišljenje te su organizaciju i nagrade uporedili sa evropskom i svjetskom smotrom najboljih PES igrača koje inače organizuje sam proizvodjač igrice KONAMI.

Cilj nam je da u narednim godinama i dalje pratimo slična dešavanja koja će pomoći promociju eSporta u BiH.

Vaš OLX.ba – Svijet kupoprodaje!

Anesa
Nema komentara

Objavite komentar