Top
NOVO: Kartično plaćanje pretplate OLX Shopova i paketa OLX kredita - OLX blog
fade
6703
post-template-default,single,single-post,postid-6703,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

NOVO: Kartično plaćanje pretplate OLX Shopova i paketa OLX kredita

U nastojanju da olakšamo vaše korištenje, promociju, a time i prodaju artikala na OLX.ba omogućili smo kartično plaćanje pretplate za OLX Shopove, te za kupovinu paketa OLX kredita.

Do sada, OLX kredit su karticom mogli plaćati samo klasični i OLX PRO korisnici.

U nastavku vam donosimo detaljnije upute, kao i pojašnjenja sa sigurnosnog aspekta ukoliko se po prvi put susrećete sa online plaćanjem.

Prije svega, bitno je napomenuti da je kartično plaćanje na OLX.ba za sve korisnike brzo i jednostavno, bez potrebe za odlaskom u banku ili na prodajno mjesto. Tajnost  vaših  podataka  je zaštićena  i  osigurana  upotrebom  SSL  enkripcije jer su stranice  za  naplatu  putem  interneta  osigurane korištenjem  Secure  Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi spriječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.

Time je  omogućen  siguran  prijenos  informacija,  te  onemogućen  nedozvoljen pristup podacima  prilikom  komunikacije  između  korisnikovog  računara  i  WebPay servisa,  i obratno.

Na koji način je moguće karticom uplatiti OLX Shop ili kupiti paket OLX kredita?

1. Ukoliko ste klasični profil ili OLX Pro i želite da postanete OLX Shop, potrebno je da klikom ovdje odaberete jedan od paketa i otvorite svoj prvi OLX Shop.

Postojeći, ali i novi OLX Shopovi zatim pod “Moj OLX” mogu pronaći opciju “Stanje i uplate” koja im omogućava uvid u sve prijašnje uplate (ukoliko ih je bilo), kao i predračune (slika 1). Klikom na “Produži karticom”, otvorit će se nova stranica (slika 2) gdje je moguće izvršiti kartičnom plaćanje. Opciju plaćanja Shopa karticom brže možete pronaći i klikom ovdje.

Slika 1

Slika 2

2. Ukoliko ste OLX Shop, paket OLX kredita karticom možete platiti na sljedeći način:

  • Posjetite dio za plaćanje klikom ovdje
  • Klikom odaberite željeni paket OLX kredita (slika 3)
  • Nastavite do završnog koraka plaćanja karticom

Slika 3

Kako klasični profil ili OLX Pro može izvršiti uplatu OLX kredita karticom?

Plaćanje karticom možete izvršiti klikom ovdje, a zatim klikom na dugme “Dopuni OLX kredit”. Nakon toga odaberite opciju pay@web, te željeni iznos kredita.

 

Napomena:

WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.

Monri Payment Gateway koji se koristi na OLX.ba je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima.

OLX.ba   ne   pohranjuje   brojeve   kreditnih   kartica   i   brojevi   nisu   dostupni neovlaštenim osobama.

*Kartična dopuna trenutno je omogućena samo putem desktopa*

Anesa

Objavite komentar