Top
Visa i OLX - plati karticom i zaradi bonus OLX kredite - OLX blog
fade
6667
post-template-default,single,single-post,postid-6667,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Visa i OLX – plati karticom i zaradi bonus OLX kredite

Plaćanje OLX kredita platnom karticom na OLX.ba već odavno nije novost, ali  jeste da smo plaćanje karticom omogućili i za sve OLX Shopove kao i za kupovinu paketa OLX kredita.

Koristeći platne kartice i tehnologiju koja podržava najveće sigurnosne standarde, moguće je da iz udobnosti svog doma (ili kancelarije) uštedite vrijeme i novac, jer više nema potrebe za odlaskom u banku, čekanju u dugim redovima, a zatim čekanju da navedena uplata bude obrađena od strane banke.

Sam proces je automatiziran, stoga je ubrzan i olakšan rad OLX administracije jer je vaša uplata je automatski evidentirana u našem sistemu, a OLX Shop ili kredit mnogo brže aktiviran/doznačen na vašem profilu.

Bitno je i napomenuti da je prilikom kartičnog plaćanja na OLX.ba, tajnost  vaših  podataka  zaštićena  i  osigurana  upotrebom  SSL  enkripcije. Stranice  za  naplatu  putem  interneta  osigurane  su  korištenjem  Secure  Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi spriječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.

Time je  omogućen  siguran  prijenos  informacija,  te  onemogućen  nedozvoljen pristup podacima  prilikom  komunikacije  između  korisnikovog  računara  i  WebPay servisa,  i obratno.

Odlična vijest je da su Visa i OLX.ba su uspostavili suradnju koja vam za vrijeme trajanja akcije omogućava dodatne benefite za sva plaćanja izvršena bilo kojom Visa platnom karticom, a benefiti uključuju sljedeće:

  • 15% dodatnog OLX kredita za prvu kupovinu OLX kredita, OLX Shopa ili paketa OLX kredita putem Visa kartice (OLX kredit za klasične profile i OLX Pro, a OLX Shopovi i paketi kredita za OLX Shopove)
  • 15% dodatnog OLX kredita za korištenje opcije “zapamti karticu” ukoliko Visa karticu odaberete kao svoju primarnu karticu za plaćanje*
  • 10% dodatnog OLX kredita za svaku narednu kupovinu putem Visa kartice za vrijeme trajanja akcije

*popusti se sabiraju, stoga ukoliko ste prvi put izvršili kupovinu, a zatim zapamtili karticu, ostvarujete pravo na dodatnih 30% kredita u odnosu na kupljeni iznos

Na koji način je moguće karticom uplatiti OLX Shop ili kupiti paket OLX kredita?

1. Ukoliko ste klasični profil ili OLX Pro i želite da postanete OLX Shop, potrebno je da klikom ovdje odaberete jedan od paketa i otvorite svoj prvi OLX Shop.

Postojeći, ali i novi OLX Shopovi zatim pod “Moj OLX” mogu pronaći opciju “Stanje i uplate” koja im omogućava uvid u sve prijašnje uplate (ukoliko ih je bilo), kao i predračune (slika 1). Klikom na “Produži karticom”, otvorit će se nova stranica (slika 2) gdje je moguće izvršiti kartičnom plaćanje. Opciju plaćanja Shopa karticom brže možete pronaći i klikom ovdje.

Slika 1

Slika 2

2. Ukoliko ste OLX Shop, paket OLX kredita karticom možete platiti na sljedeći način:

  • Posjetite dio za plaćanje klikom ovdje
  • Klikom odaberite željeni paket OLX kredita (slika 3)
  • Nastavite do završnog koraka plaćanja karticom

Slika 3

Kako klasični profil ili OLX Pro može izvršiti uplatu OLX kredita karticom?

Plaćanje karticom možete izvršiti klikom ovdje, a zatim klikom na dugme “Dopuni OLX kredit”. Nakon toga odaberite opciju pay@web, te željeni iznos kredita.

3. Gdje se nalazi opcija “zapamti karticu” koja donosi 15% bonusa OLX kredita?

U prethodnom tekstu opisali smo procese kartičnog plaćanja ukoliko želite da platite OLX kredit, OLX Shop ili paket OLX kredita.

Sve što je potrebno uraditi prilikom plaćanja Visa karticom na OLX.ba i nakon unošenja podataka o kartici je označiti polje “spremi karticu za buduća plaćanja”, što podrazumijeva da pri sljedećoj kupovini neće biti potrebe za ponovnim unosom podataka. Oznake Visa Secure ili Verified by Visa sa kojima ćete se susresti, potvrđuju da je svako plaćanje sigurno i štite korisnike od neovlaštene upotrebe Visa kartice.

Prilikom samog plaćanja, nakon koraka 1 – unosa osnovnih informacija o vlasniku kartice kao na slici ispod:

Korak 1

klikom na dugme “Nastavi na plaćanje” imate mogućnost da zapamtite svoju Visa karticu (korak 2):

Korak 2

Plaćajte Visa karticama, ostvarite bonuse i dodatno pospješite svoju prodaju na www.olx.ba.

Napomena:

WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.

Monri Payment Gateway koji se koristi na OLX.ba je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima.

Također, kada kupujete online i vidite oznaku Visa Secure ili Verified by Visa, to znači da je vaša kupovina  osigurana Visa-om.

Visa je razvila program koji vam pomaže da potvrdite vaš identitet prilikom kupovine putem interneta. Ova usluga pomaže u sigurnijoj online kupovini štiteći od neovlaštene upotrebe Visa kartice.

Bilo da koristite desktop, mobilni ili drugi digitalni uređaj, možda ćete biti vođeni i dodatnom provjerom da biste potvrdili svoj identitet i da bi vas zaštitili od prevare.

OLX.ba   ne   pohranjuje   brojeve   kreditnih   kartica   i   brojevi   nisu   dostupni neovlaštenim osobama.

*Kartična dopuna trenutno je omogućena putem desktopa i Android aplikacije

**Kampanja traje do kraja godine odnosno do isteka planiranih sredstava za kampanju

 

 

Anesa
6 0 komentara
  • Salahudin

    Zašto ne mogu poslati prijatelju Olx. kredit!?

    20 Aprila, 2020 at 13:20 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Molimo da se javite našoj korisničkoj podršci putem e-maila na: pomoc@olx.ba ili broj telefona 033/407-702.

      Lijep pozdrav!

      21 Aprila, 2020 at 09:05 Komentariši
  • Deeny79

    Super extra bravo

    19 Maja, 2020 at 15:26 Komentariši
  • Fadil

    Lijepo, odgovorno i profesionalno …Sve najbolje …

    27 Septembra, 2020 at 07:56 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani Fadile,

      Hvala Vam na lijepim riječima.

      Srdačan pozdrav od OLX BiH tima!

      28 Septembra, 2020 at 09:35 Komentariši
  • johnny

    “Akcija Visa bonusa za kupovinu kredita završena je 6.10.2020.”

    Taman kad sam skupio za uplatiti… haha

    13 Oktobra, 2020 at 17:15 Komentariši

Objavite komentar