Top
Na koje načine možete dopuniti OLX kredit - OLX blog
fade
6913
post-template-default,single,single-post,postid-6913,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Na koje načine možete dopuniti OLX kredit

OLX kredit, digitalnu valutu koju možete koristiti za promociju vaših OLX oglasa možete dopuniti na više načina, a oni su sljedeći:

1. Elektronskim putem

U saradnji sa kompanijama eTeam, Duhanpromet, Satelit Plus (xBon), Financ doo i AC Krila doo omogućena je kupovina OLX kredita putem POS uređaja na preko 500 prodajnih mjesta iNovina, na svim trafikama Duhanprometa, Duhan, Tobacco Press te prodajnim mjestima Holdina/Energopetrol, Hifa-Petrol, Petrol, Konzum, Fis Vitez, Hoše Komerc, Uncro, Rašmer, Marketi T.D., Namex, Bost d.o.o. Bijeljina, Đurić MBB Doboj, Ideal Petrol, Krajina Petrol, Onogošt d.o.o. i mnogim drugim.

Pragovi OLX bonusa su:

– 0KM –  5KM – 0% bonusa

– 5KM < 50KM – 20% bonusa

– 50KM < 150KM –  25% bonusa

– 150KM < 200KM – 30%

– 200KM – 40%

Primjer:
Ukolikoo uplatite 100 KM, dobit ćete ukupno 125 KM u vrijednosti OLX kredita (1000 + 250 bonus OLX kredita).

2. Putem xBon-a

Osim elektronske (POS) dopune na prodajnim mjestima, OLX je omogućio korisnicima da putem partnerskih kanala distribucije kupe i xBon širom Bosne i Hercegovine. xBon je također printana potvrda koja sadrži 14-znakovni kod za nadopunu OLX kredita.

xBon je trenutno dostupan u iznosima od 5, 10, 20, 50 i 100 KM, također donosi bonuse, a kupljeni i neaktivirani xBon vrijedi godinu dana od dana printanja.

Prodajna mjesta na kojima možete kupiti xBon potražite putem ovog linka.

3. Kupovinom vaučera

Vaučere u iznosima od 5, 10, 20 i 50 KM (kartice za dopunu pikredita) je moguće kupiti na trafikama iNovina, Duhanpromet, Duhan, na mnoštvu prodajnih mjesta BH Pošte, Pošte Srpske i Petrol pumpi.

Kiosk lokator iNovina pogledajte klikom OVDJE, a lokacije Duhanpromet i Duhan trafika, BH Pošti, Petrol pumpi, Pošti Srpske i partnerskih prodajnih mjesta možete pronaći klikom OVDJE.

4. Karticom

Kartična kupovina kredita na OLX.ba je za sve korisnike brza i jednostavna, bez potrebe za odlaskom u banku ili na prodajno mjesto.

Unutar svog profila na OLX.ba u okviru opcije “Dopuni OLX kredit” možete pristupiti modalu za kupovinu kredita karticom ili putem PayPal-a.

5. Putem uplatnice

U okviru OLX profila na dijelu “Dopuni OLX kredit”, pronaći ćete primjer uplatnice, odn. podataka koje trebate upisati ukoliko svoj OLX kredit želite dopuniti na ovaj način.

Uplatnicom možete dopuniti kredit u bilo kojoj poslovnici pošte ili banke, te sačekati 24-48 h da bi OLX kredit bio vidljiv na vašem profilu.

Pragovi OLX bonusa su:

• Za uplatu manju od 10 KM, ne ostvarujete nikakav bonus
• Za uplatu od 10 do 49 KM, ostvarujete bonus od 20% (ušteda do 10 KM)
• Za uplatu od 50 KM do 149 KM, ostvarujete bonus od 25% (ušteda do 35 KM)
• Za uplate od 150 KM do 199 KM, ostvarujete bonus od 30% (ušteda preko 45 KM)
• Za uplate od 200 KM i više, ostvarujete bonus od 40% (ušteda preko 80 KM)

6. Putem SMS-a

Dopuna OLX kredita putem SMS poruke dostupna je u iznosima od 2, 3, 5 i 10 KM. Ova pogodnost omogućava da iz udobnosti svog doma i bez potrebe za odlaskom u banku ili prodajno mjesto dopunite OLX kredit, te pospješite prodaju svojih artikala na OLX.ba.

Sve navedene iznose SMS dopune OLX kredita podržavaju sva tri operatera dostupna na OLX.ba: BH Telecom, HT Eronet i M:tel.

Upute za SMS dopunu možete pronaći na svom OLX profilu i to klikom na logotip željenog operatera u okviru opcije “Dopuni OLX kredit”.

Prilikom SMS dopune, bitno je upisati ispravnu ključnu riječOLX, OLX5 ili OLX10, te poslati na ispravan broj telefona.

Cijena SMS dopune i pragovi OLX bonusa:

  • 2.34 KM, nema bonusa = 20 OLX kredita
  • 3.51 KM, nema bonusa = 35 OLX kredita
  • 5 KM, nema bonusa = 50 OLX kredita
  • 10 KM, bonus 20 OLX kredita = 120 OLX kredita

NAPOMENE:

* limiti dopune OLX kredita putem SMS-a iznose 50 KM sedmično, ili 100 KM mjesečno;

* u određenim slučajevima nije moguće izvršiti dopunu OLX kredita putem SMS poruke, a o samom razlogu ćete biti obaviješteni u povratnoj SMS poruci pri pokušaju dopune. Navedeno se može desiti ukoliko koristite službeni telefon gdje ova vrsta usluge nije odobrena, dostignete limit dopune ili zbog određenih tehničkih razloga.

7. Putem HuHu aplikacije

Ukoliko ste korisnik Mastercard ili Maestro kartice, uz jednostavnu registraciju na HuHu aplikaciju, OLX kredit možete dopuniti u iznosima od 5, 10, 20, 50, 100 i 200 KM.

Pragovi OLX bonusa su:

– 5KM – bez bonusa

– 10 KM – bonus 20 OLX kredita = 120 OLX kredita

– 20 KM – bonus 40 OLX kredita = 240 OLX kredita

– 50KM – bonus 125 OLX kredita = 625 OLX kredita

– 100 KM – bonus 300 OLX kredita = 1300 OLX kredita

– 200KM – bonus 800 OLX kredita = 2800 OLX kredita

Huhu korisnik postajete uz jednostavnu registraciju putem Google ili Facebook računa, a aplikaciju za Android ili iOS možete preuzeti na sljedećem linku: http://huhu.ba/app-download

Detaljnije o HuHu aplikaciji možete pročitati i klikom OVDJE.

8. Putem KVIKO aplikacije

KVIKO OLX dopuna nova je usluga u okviru KVIKO aplikacije koja korisnicima omogućava kupovinu OLX kredita gdje god da se nalaze. Iz udobnosti svoga doma, u samo nekoliko sekundi možete kupiti Vaš OLX kredit, a za realizaciju transakcije potreban Vam je samo Vaš mobilni telefon.

Odabirom funkcionalnosti KVIKO Dopuna korisnik dalje bira OLX dopunu, aplikacija zatim nudi predefinisane iznose koje korisnik može da odabere, ili ukoliko želi može da unese iznos dopune prema vlastitom izboru. Nakon potvrde, aplikacija kreira vaucher koji korisnik dalje unosi u svoj OLX profil.

Međutim, to nije jedina pogodnost za OLX korisnike, također putem KVIKO aplikacije, korištenjem funkcionalnosti KVIKO Instant moguće je vršiti sva plaćanja ili naplate OLX trgovine, bez odlaska u banku, čekanja u redovima te čekanja na prenos novca. Potreban vam je samo broj mobilnog telefona primaoca, a novac na računu je ODMAH.

Detaljnije o dopuni OLX kredta putem KVIKO aplikacije možete pročitati i klikom OVDJE.

9. Putem Cashback aplikacije

Putem Cashback aplikacije imate mogućnost da kupite i OLX kredite te ostvarite povrat od 13% vrijednosti u novcu.

Na Casback se možete registrovati klikom OVDJE, besplatno preuzeti Cashback App na svoj iOS uređaj u App Store-u ili na svoj Android uređaj u Google Play Store-u.

Nakon što ste uspješno izvršili registraciju putem aplikacije možete pristupiti kupovini online vaučera OLX kredita u 4 jednostavna koraka:

1. Korak: Kliknuti na eVoucher ikonicu i odabrati OLX

2. Korak: Odabrati iznos od 5 ili 10 KM (iznose je moguće i kombinovati)

3. Korak: Odabrati način plaćanja

4. Korak: Završiti kupovinu

Ukoliko se odlučite za desktop verziju kupovine OLX vaučera možete pristupiti OVDJE ili se detaljnije informisati o eVoucherima.

Nakon što ste kupili OLX eVoucher kod, možete ga iskoristiti online na www.olx.ba/dopuni pod dijelom “Vaučeri”, dok ste prijavljeni na svoj OLX profil.

Želimo Vam sretnu i uspješnu kupoprodaju!

Vaš OLX.ba

Anesa
5 0 komentara
  • gogo_goran

    POSTOVANI,
    KORISNIK SAM VASIH USLUGA VISE OD 10 GODINA ,ALI SMATRAM DA 85 PIK KREDITA JE PREVISE ZA OBJAVU JEDNOG VOZILA ZA STARE I STALNE KORISNIKE …POZZZ

    4 Maja, 2022 at 17:04 Komentariši
    • Belma

      Poštovani, naplata automobila ima za cilj filtriranje oglasa i poboljšanje korisničkog iskustva. Broj lažnih oglasa, kao i prodanih automobila bit će umanjen, te s tim u vezi kupci će brže doći do željenog automobila, a prodavci do klijenta. Zahvaljujemo na razumijevanju i radujemo se budućoj saradnji.

      6 Juna, 2022 at 12:23 Komentariši
  • Perica

    Pozdrav
    Zanima me zašto se više ne može uplatiti olx kredit preko PayPal a do sada sam to radio.
    LP Vjeko

    5 Marta, 2024 at 17:00 Komentariši
    • Belma

      Poštovani,

      PayPal servis je onemogućen već neko vrijeme, te zaista nemamo informaciju kada će ponovno biti u upotrebi. Kartični promet funkcioniše bez tehničkih poteškoća.

      Lijep pozdrav

      7 Marta, 2024 at 09:55 Komentariši

Objavite komentar