Top
NOVO: Flex dostava - OLX blog
fade
7309
post-template-default,single,single-post,postid-7309,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

NOVO: Flex dostava

Kako radi Flex dostava? 

Osjetivši potrebu da se prilagodimo sve većem broju korisnika OLX shopova koji preferiraju različite kurirske službe za dostavu artikala ulistanih na OLX-u, predstavili smo Flex dostavu kojom ostvarujete uštedu u vremenu i novcu. 

Od sada je moguće da primate narudžbe putem OLX-a, a artikle dostavljate lično ili putem bilo koje kurirske službe. Ovo znači da navedena dostava nije integrisana i da kompletan proces dostave prepuštamo Vama.

Ko sve može koristiti Flex dostavu? 

  • Flex dostava je dostupna korisnicima usluge OLX shopa. Ukoliko koristite jedan od paketa shopa, potrebno je da ste 100% verifikovani (telefon i e-mail), te uključite uslugu na linku “AKTIVACIJA DOSTAVE
  • Na taj način, na svakom Vašem artiklu kupcima će se pojaviti opcija “ZAPOČNI NARUDŽBU“, kao na slici:

Kako prodavci mogu aktivirati Flex dostavu?

Potrebno je da posjetite postavke klikom OVDJE, a zatim aktivirate dostavu, te tako omogućite naručivanje Vaših artikala putem OLX dostave. Nakon aktivacije, trebate popuniti Vaše podatke potrebne za preuzimanje artikla bez obzira na to što ste Vi prodavač.

  Nakon što ste popunili potrebne podatke, spustite se na dno iste stranice nakon čega ćete vidjeti dostupne opcije dostave.

  •  Označavanjem checkboxa Flex dostava postajete korisnik iste.
  •  Nakon toga možete odabrati  da li ćete artikle dostavljati lično ili putem preferirane kurirske službe.
  • Nakon što ste odabrali da li ćete dostavu obavljati lično ili putem kurirske službe, spustite se na dno iste stranice nakon čega trebate unijeti cijenu dostave.
  • Označavanjem checkboxa Besplatna dostava obavezujete da ćete snositi troškove dostave a vaši artikli će biti dodatno istaknuti ovom oznakom:
  • Ukoliko za proizvode određenih kategorija imate cijenu koja se razlikuje od one u glavnom polju, potrebno je kliknuti na + DODAJ USLOV, nakon čega možete odabrati kategoriju i formirati drugu cijenu.
  • Kada ste odabrali opciju Flex dostave i unijeli cijene, kliknite na SPASI OPCIJE DOSTAVE.

Kako odobravate Flex narudžbu?

  •  Sada kada ste aktivirali Flex dostavu, potrebno je sačekati da kupac započne narudžbu Vašeg artikla.
  •  Kada kupac izvrši narudžbu, ista će se prikazati u listi NARUDŽBI
  •  Klikom na VIDI DETALJE otvara se novi prozor na kojem će biti ispisani svi podaci naručioca artikla
  • Ukoliko želite započeti proces realizacije dostave s Vaše strane, potrebno je odabrati status ODOBRENO a nakon toga  kliknuti na POTVRDI STATUS.
  • Vašom potvrdom, kupcu dolazi poruka sa povratnom informacijom o odabranom statusu.

Detaljnije o Flex dostavi se možete informisati i klikom OVDJE.

Dodatni benefit FLEX dostave – korpa

Svim prodavačima koji koriste FLEX dostavu omogućili smo i dodatni benefit – aktiviranje korpe. Korištenjem ove opcije korisnici mogu na profilu prodavača dodati više artikala u korpu, čime smo unaprijedili sistem narudžbi i omogućili da se više artikala šalje putem jedne dostave. O navedenoj opciji više ćemo pisati u našem narednom blog članku.

Vaš OLX.ba – Svijet kupoprodaje!

Anesa
Nema komentara

Objavite komentar