Kupovina/prodaja

Kupovni i prodajni put vozila na OLX.ba

Kupovni i prodajni put vozila na OLX.ba

Kategorija vozila na OLX.ba ubraja se tradicionalno među najbrojnije i najaktivnije. Preko 270.000 jedinstvenih korisnika posjeti mjesečno ovu kategoriju sa ciljem kupoprodaje vozila. Trenutno u njoj možemo pronaći preko 168,000 rabljenih i novih vozila, od toga više od 88.000 automobila.

Ove statistike pokazuju potencijal trgovine u pomenutoj kategoriji uprkos krizi koja je stavila svoj pečat tokom pandemije na autoindustriju.

Određeni podaci i trendovi već ukazuju na stabilizaciju i pozitivne rezultate i iznad očekivanja kada je u pitanju trgovina novim i rabljenim vozilima u BiH. 

Ponovno aktiviranje ovog sektora reaguje na faktore kao što su: reaktivacija trgovaca, postepeni povratak na radne aktivnosti u različitim industrijama, transformacija kompanija prema isporukama svojih proizvoda kući i zdravstvena sigurnost (korištenjem vlastitog prevoznog sredstva).

Kupovni ili prodajni put je vizualni prikaz koraka kroz koji potencijalni kupci ili prodavci prolaze kako bi dosegli svoj konačni cilj – uspješnu kupovinu ili prodaju vozila na OLX.ba.

Zavisno da li ste u potrazi i kupujete vozilo ili ste u ulozi prodavača vozila koraci i put koji vodi do cilja razlikovati će se značajno.

Zbog toga smo istražili i analizirali detaljno većinu koraka koje će osigurati uspješnu kupovinu i prodaju vozila na OLX.ba.

Iste možete pogledati u našim materijalima i pojedine detalje preciznije analizirati kako bi i vaša kupoprodaja bila uspješnija.

Vaš OLX.ba – Svijet kupoprodaje!


    Napisao:

    Objavljeno 01.09.2020 u 10:54    Ostavite odgovor