Top
Sve što trebate znati o OLX Shopovima - OLX blog
fade
7257
post-template-default,single,single-post,postid-7257,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Sve što trebate znati o OLX Shopovima

OLX.ba važi za najposjećeniji kupoprodajni sajt na bh. tržištu, sa više od 2 miliona registrovanih korisnika i više od 3,5 miliona ulistanih artikala.

Kada je riječ o korisnicima, možemo ih podijeliti na kupce i prodavce. U ovom članku akcenat stavljamo na prodavce, koje poznajete pod nazivom “OLX Shopovi”.

Šta su OLX Shopovi?

OLX shop je jedinstveni način promocije Vaše trgovine, agencije ili biznisa na internetu. To je posebno razvijen sistem kupoprodajne platforme OLX.ba koji Vam omogućava da maksimizirate vaše prihode od već postojećeg ili tek začetog biznisa – uz minimalan utrošak energije i vremena. OLX shop mogu otvoriti sva fizička i pravna lica koja žele unaprijediti prodaju putem online kanala i OLX platforme.

U nastavku ćemo odgovoriti na nekoliko najčešće postavljanih pitanja kada su Shopovi u pitanju, kako bismo vam približili sve benefite njegovog korištenja:

Na koji način 30 dana besplatno koristim OLX shop?

Ukoliko po prvi put želite da koristite OLX Shop, omogućili smo tzv. testni period koji je potpuno besplatan. Za korištenje besplatnog OLX Shopa potrebno je  OVDJE odabrati paket koji odgovara vašem budžetu (paket koji biste željeli plaćati u budućnosti), popunite formular i jednim klikom aktivirate OLX shop. Osim toga, ukoliko ispunjavate uslove za kreiranje OLX Shopa, za vrijeme gratis perioda imate pravo i na bonus kredit za promociju unutar OLX shopa (500 OLX kredita=50 KM).

Da li dobivam 30 dana gratis ako unaprijedim nalog?

Da. Ako unaprijedite vaš nalog sa fizičkog lica na shop, vi ste kvalifikovani za 30 dana gratis perioda i imate pravo na bonus za promociju unutar OLX shopa. Probni period i bonus krediti su dostupni samo ukoliko prvi put aplicirate za navedeno.

Da li moram potpisivati dugoročni ugovor?

Ne. OLX.ba Vas ne uslovljava korištenje OLX shopa na određeni vremenski period. Jednostavno plaćate iz mjeseca u mjesec, a također možete uplatiti za duži vremenski period, ukoliko želite, da ostvarite značajnije popuste i do 30%.

Koje vrste paketa OLX Shopova postoje?

U ovisnosti o vašim potrebama, postoje 4 vrste paketa OLX Shopova: Bronze, Silver, Gold i Platinum.

Detaljne karakteristike svakog paketa možete pogledati i klikom OVDJE.

Da li mogu mijenjati pakete kad poželim?

Da. Ukoliko smatrate da je određeni paket mali ili preveliki za vaš biznis, jednostavno nas obavijestite o tome i mi ćemo promijeniti paket pretplate vašeg OLX shopa.

Da li u probnom periodu dobivam i bonus za promociju?

Da! Bez obzira na koji paket se odlučite, u probnom periodu ćete raspolagati sa 500 OLX kredita (50 KM). Taj budžet možete iskoristiti za izdvajanje artikala ili pravljenje jedinstvenih akcijskih ponuda, tako da i prije donošenja konačne odluke (po isteku probnog perioda) možete procijeniti da li je OLX shop pravi prodajni alat za Vas!

Plaćanje i način naplate od kupaca sa OLX.ba?

Većina transakcija se još uvijek obavlja ličnim susretom (kupac dođe u vaš poslovni prostor), ili dostavom sa plaćanjem putem uplatnice/pouzećem. OLX u ovom trenutku nudi najveću mrežu kupaca i prodavača na jednom mjestu, kvalitetan oglasni prostor za promociju, kao i opciju ostavljanja dojma/povjerenja, a na vama je da odlučite način naplate koji najviše odgovara vašem poslovnom modelu.

Pogodnosti OLX Shopova?

Benefiti korištenja OLX Shopa su višestruki, a mi ćemo izdvojiti one najvažnije:

  • Povoljniji OLX kredit: OLX shop, zavisno od vrijednosti paketa, ostvaruje značajne popuste kod kupovine OLX kredita
  • Profesionalni izgled OLX Shopa: Informacije o kompaniji, poddomena sa nazivom kompanije, logotip, kontakti, mape, link prema vašoj web stranici, napredne statistike, filteri…
  • Više konkurentnijih pozicija oglasa: Koristite prednosti OLX shopa da generišete više poziva i prodaje većim brojem prikaza vaših oglasa
  • Profesionalna podrška: Ostvarujete pravo na profesionalno savjetovanje online prodaje i odgovore na sva pitanja
  • Najveća kupoprodajna platforma Bosne i Hercegovine: Vaše će ponude biti dostupne za preko 2 miliona registrovanih korisnika platforme koji svakodnevno posjećuju OLX i pretražuju objavljene oglase
  • Analiza učinkovitosti: Mogućnost procjene rezultata sponzorisanih objava pomoću statističkih podataka o pregledu  oglašavanih artikala.

Osim navedenog, OLX Shopovi uživaju i u ostalim pogodnostima poput pretrage oglasa unutar OLX shopa, neograničen broj objavljenih artikala, 20 besplatnih slika po artiklu, akcijske ponude na shopu…

Plaćanje pretplate OLX Shopova?

U nastojanju da olakšamo vaše korištenje, promociju, a time i prodaju artikala na OLX.ba omogućili smo kartično plaćanje pretplate za OLX Shopove, te za kupovinu paketa OLX kredita.

Kartično plaćanje pretplate na OLX.ba za sve korisnike je brzo i jednostavno, bez potrebe za odlaskom u banku ili na prodajno mjesto. Tajnost  vaših  podataka  je zaštićena  i  osigurana  upotrebom  SSL  enkripcije jer su stranice  za  naplatu  putem  interneta  osigurane korištenjem  Secure  Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi spriječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.

O OLX Shopovima pronađite više informacija ili izvršite registraciju klikom OVDJE, a koliko nas želite kontaktirati to možete učiniti putem ovog linka: https://otvorishop.olx.ba/.

Vaš OLX.ba – Svijet kupoprodaje!

Anesa
2 0 komentara
  • Emina Alagic

    Pozdrav, aktivirala sam slucajno olx bronze shop, vidim da je probni period sada, a kad placam onda prvi mjesec ako odlucim i kako vam platim, putem banke ili? Moze li vise info, nisam vidjela info za placanje poslije probnog

    11 Septembra, 2023 at 18:30 Komentariši
    • Belma

      Poštovani,

      za detaljniju pomoć za OLX shop, molimo Vas da kontaktirate korisničku podršku na broj 033 407 700. Lijep pozdrav

      12 Septembra, 2023 at 07:10 Komentariši

Objavite komentar