Top
Zašto je LEGO mnogima od nas omiljeni brend igračaka? - OLX blog
fade
7410
post-template-default,single,single-post,postid-7410,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Zašto je LEGO mnogima od nas omiljeni brend igračaka?

Igra je prirodna, instiktivna aktivnost u kojoj se prožima učenje i zadovoljstvo ne samo djece već i odraslih. Najbitiniji dio dana u životu djeteta je vrijeme posvećeno igri. Djeca se u toku svog odrastanja igraju sa različitim igračkama, a svaka od njih utiče na njihov rast i razvoj. Iz tog razloga, odlučili smo skrenuti pažnju na činjenicu da na OLX platformi možete pronaći najveću bazu igračaka koja broji preko 26.000 aktivnih oglasa.

Igrajući se sa igračkama, dijete analizira način njihovog funkcionisanja, rješava probleme, fokusira se na zadatke i za to vrijeme doživljava prijatno osjećanje uspjeha, a vrlo slično je i sa odraslima. U tim trenucima razvija se kreativnost, vodstvo i otkrivaju se interesovanja.

Naizgled vrlo jednostavan proizvod – obična plastična kockica – već se decenijama nalazi među najpopularnijim i najpoznatijim igračkama, ali i proizvodima općenito. Riječ je naravno o LEGO igračkama i sigurni smo da ste svi barem jednom imali priliku doći u dodir sa njima. Davne 1932. godine u Danskoj, stolar po imenu Ole Kirk Christiansen počeo je proizvoditi drvene kockice za igru. Ime za svoje kockice složio je od dvije danske riječi Leg i Godt što znači lijepo se igraj.

Zbog svoje obrazovne vrijednosti, jedinstvene privlačnosti i trajne popularnosti, Lego kocke su još 1999. godine proglašene igračkom 20. stoljeća, u izboru najutjecajnijih proizvoda u posljednjih 100 godina koji je organizirao časopis Forbes.

U nastavku vam donosimo nekoliko informacija o dostupnosti LEGO proizvoda i zanimljivosti o najpoznatijem brendu igračaka.

Kupite LEGO proizvode putem OLX.ba od ovlaštenih distributera

LEGO na teritoriju Bosne i Hercegovine posjeduje široku mrežu distributera, a veliki broj njih možete pronaći na OLX-u. U periodu kada bi svi trebali praktikovati socijalno distanciranje, na odgovoran način vrlo jednostavno možete izvršiti narudžbu omiljene LEGO igračke putem OLX-a. Radi boljeg pregleda kliknite OVDJE, da biste posjetili prilagođeni landing page na kojem možete pronaći LEGO proizvode od ovlaštenih distributera.

Potaknite kreativnost

Čar slaganja LEGO kockica nije u nerazumnom spajanju i kombiniranju kockica. Čar slaganja LEGO kockica je u​ stvaranju simetrije, ravnoteže,​ u spajanju savršenih oblika i veličina. Djeca na taj način kroz igru istražuju sve ove ove prednosti, te ujedno uče ​rješavati problem, ​kako se usredotočiti​ na problem i kako ​obratiti pažnju​ na detalje. 

Samo 6 LEGO kockica dovoljno je za čak 915 miliiona različitih kombinacija. Bilo da stvarate nešto od nule iz ​kreativnog LEGO kovčega​ ili gradite ​robota​, buldožer​, ​mitska bića​, uz LEGO kockice do izražaja dolaze kreativnost i mašta!

Kombinujte stare i nove kockice

LEGO kockice dio su „univerzalnog sistema“, tako da se one iz 1958. godine i dalje mogu kombinovati i spajati sa kockicama koje se proizvode danas. Bez obzira na to kojem setu pripada, svaki djelić je kompatibilan s drugim dijelom te dopušta ljudskoj mašti i kreativnosti da se u potpunosti izrazi.

I odrasli se igraju 

Istraživanja pokazuju da gotovo 20% igračaka, za sebe kupuju osobe starije od 25 godina, a danas postoji mnoštvo LEGO setova koji su u smislu predmeta i cijene, usmjereni upravo na odrasle. LEGO nudi mogućnost neograničene kreativnosti bez pritiska, dok čak i hobiji poput pečenja i slikanja mogu biti zasjenjeni brigom da se rezultati neće svidjeti drugim ljudima.

Kada bi se posložile sve LEGO kockice koje se prodaju u jednoj godini, svijet bi se mogao obići čak pet puta, a da su LEGO figurice ljudi, bile bi najveća populacija na svijetu. U trgovinama širom svijeta se svake sekunde u prosjeku proda 7 setova LEGO figurica a dijelom ove statistike možete postati jednostavnom kupovinom putem OLX-a!

 

Anesa
Nema komentara

Objavite komentar