Top
Samsung predstavio posljednje inovacije na polju grijanja, hlađenja i klimatizacije - OLX blog
fade
7604
post-template-default,single,single-post,postid-7604,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Samsung predstavio posljednje inovacije na polju grijanja, hlađenja i klimatizacije

Već četvrtu godinu zaredom Samsung Electronics Air Conditioning Europe B.V. (SEACE) organizovao je godišnji partnerski događaj Dan rješenja za klimatizaciju na temu „Spremno za Novi svijet“. Tokom događaja, kompanija je na jednom mjestu okupila stručnjake iz branše orijentisane ka budućnosti i predstavnike medija uz posljednje Samsung inovacije i saznanja. Događaj je emitovan iz Holandije gledaocima širom Evrope, a gosti su imali jedinstvenu priliku da mu se priključe iz
svojih domova.

Virtuelni format omogućio je učesnicima da na temeljan način iskuse nova rješenja i tehnologije, ujedno pružajući mogućnost neposrednog razgovora sa zaposlenima u kompaniji Samsung, koji su predstavili inovativne proizvode i viziju kompanije za 2021. godinu, dok je jedan od gostujućih govornika bio i legendarni fudbalski sudija Pierluigi Collina.

“Uprkos trenutnim okolnostima, pod kojima nije moguće fizički održati događaj, ispunili smo svoju čvrstu namjeru da se susretnemo sa našim cijenjenim partnerima ove godine. Virtuelni događaj, čiji je domaćin bio Samsung, pružio nam je mogućnost da njima i drugim stručnjacima iz djelatnosti pokažemo svoje posljednje inovacije kao što su DVM S2 i WindFree™ Pure 1.0.“, kaže Vim Vangenberge, predsjednik kompanije Samsung Electronics Air Conditioning Europe. „Premda se život u 2020. godini drastično promijenio, Samsung ostaje nepokolebljivo usredsređen na preoblikovanje, uvođenje novina i poboljšanje mikroklimatskih uslova, kroz pomjeranje granica tehnologije, inovacija i dizajna. Zajedno sa svojim partnerima oblikovaćemo budućnost i iskoristiti prilike pred nama, bilo kroz saradnju online ili uživo.“

Samo naprijed kroz 2021.
Prošlogodišnji događaji primorali su Samsung da pronađe nove načine za komuniciranje s partnerima. Poslovanje u online okruženju licem u lice proizvelo je nove načine saradnje. Samsung je pokazao fleksibilnost u pružanju pomoći, bilo da se radilo o finansijskoj podršci, prodaji ili tehničkim problemima. Samsung stalno utire put najsavremenijim rješenjima okrenutim kupcima, pa izuzetak nije ni odsjek za grijanje, hlađenje i klimatizaciju (HVAC). Tokom događaja, kompanija je najavila izlazak dvije posljednje inovacije na tržište: energetski efikasnu liniju DVM S2 za primjene u komercijalnom sektoru i WindFree™ Pure 1.0 za primjene u stambenom sektoru koji poboljšava kvalitet unutrašnjeg vazduha.

DVM 6. generacije: DVM S2
Nova lepeza DVM S2 – 6. generacija platforme digitalnih promjenljivih multisistema (DVM) i nova generacija digitalnih promjenljivih multi S sistema (DVM S) – pruža najbolju sezonsku energetsku efikasnost, mogućnost upravljanja pomoću vještačke inteligencije, sa ciljem optimizovanja klimatskih uslova i postizanja boljeg stepena korisnog dejstva, ali ne nauštrb komfora. Povrh toga, nova linija olakšava izbor uređaja zahvaljujući pojednostavljenom asortimanu unutrašnjih jedinica. DVM S2
potcrtava doprinos kompanije Samsung misiji EU da postane ugljenično neutralna ekonomija do 2050. godine, kako se navodi u Evropskom zelenom dogovoru 1 , kroz nenadmašnu ponudu energetski efikasnih rješenja. Ovaj asortiman biće dostupan u Evropi od aprila 2021. Dostupnost se može razlikovati u zavisnosti od tržišta.

Predstavljanje WindFree™ Pure 1.0
Novi zidni klima-uređaj WindFree™ Pure 1.0 jeste inovacija iz kuće Samsung za stambeni sektor koja nudi unaprijeđen kvalitet vazduha u vašem domu. Dolazi s filterom PM1.0 za prečišćavanje vazduha, jedinstvenom tehnologijom hlađenja WindFree™, funkcijom Freeze Wash, kao i funkcijama za pametno upravljanje koji pružaju optimalan komfor i čistiji vazduh u stambenim prostorima. Zidni model opremljen je elektrostatičkim filterom PM1.0 koji ima funkciju prečišćavanja vazduha i može filtrirati
čestice prašine veličine do 0,3 μm (mikrona) i sterilizovati određene vrste bakterija 2 dajući im elektrostatički naboj. Osim toga se kvalitet unutrašnjeg vazduha neprekidno prati preko aplikacije SmartThings3. Čak i kada je uređaj isključen, senzor prašine može registrovati trenutni kvalitet vazduha u prostoriji. Obavještenje se šalje kada zagađenje vazduha dostigne nivo „loš“ ili „veoma loš“. Preko aplikacije SmartThings korisnik može da reaguje daljinskim uključivanjem režima prečišćavanja.

Samsungova vizija za Novi svijet

Za vrijeme događaja korisnici su pratili različite sesije u kojima je Samsung prikazao svoju viziju za Novi svijet, s fokusom na oblastima kao što su npr. kvalitet unutrašnjeg vazduha, održivost, mogućnosti povezivanja i mogućnosti rasta na tržištu stambenog prostora.

Kako Evropljani sada provode oko 90 posto svog vremena u zatvorenom, 4 kvalitet unutrašnjeg vazduha postao je još bitniji za industriju u 2021. godini, budući da je Svjetska zdravstvena organizacija naglasila njegovu važnost i budući da je on predmet sve većeg broja naučnih istraživanja. Samsung je tokom ovog događaja demonstrirao svoje nove ploče za prečišćavanje vazduha sa filterom PM1.0 i način na koji prečišćavaju vazduh.

Zajedno sa kompanijom Project Etopia Samsung prikazao je način rada rješenja ClimateHub TDM Plus. Imajući na umu da Evropski zeleni dogovor ima za cilj da postojeći evropski elektroenergetski sistem pretvori u efikasan i integrisan sistem, prelazak sa tradicionalnog oblika grijanja na održivija rješenja za grijanje poput toplotnih pumpi sve više se prepoznaje kao primjereno rješenje širom Evrope. Ovakav razvoj događaja praćen korištenjem napredne digitalne tehnologije koja olakšava pametno povezivanje predstavlja efikasne korake na putu ka većoj udobnosti, i to uz uštedu energije kako kratkoročno, tako i
dugoročno.

Događaj je također konsultantima za HVAC sisteme ponudio temeljne prezentacije, pružajući im bolji uvid u Samsungovu novu liniju DVM S2, rješenje EHS TDM Plus i softver DVM Pro 2.0.

Video-snimci događaja dostupni su na zahtjev

Svi video-snimci događaja mogu se pogledati na zahtjev do 21. februara 2021. godine.

1 Izvor: Evropska komisija, bez datuma. Actions Being Taken By The EU. [online] Dostupno na: <https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/european-green-deal/actions-being-taken-eu_en> [pristupljeno 7. oktobra 2020].
2 Pomenute vrste bakterija jesu Escherichia coli i Staphylococcus aureus. Certifikovao Intertek, izvještaj broj RT20E-S0010-R, datum izdavanja: 17. april 2020.
3 Neophodno je imati Wi-Fi vezu i nalog u Samsung SmartThings aplikaciji. Wi-Fi set naručuje se zasebno. Neophodan je iOS 10.0 ili noviji, odnosno Android 5.0 ili noviji. Mogu biti potrebni dodatni uslovi radi korištenja aplikacije SmartThings u srednjim i većim poslovnim zgradama. Dostupnost opisanih funkcija može zavisiti od izvedbe sistema. Glasovne komande Bixby podržavaju engleski (US, UK, indijski), kineski, korejski,
francuski, njemački, italijanski, portugalski i španski jezik.
4 Izvor: Sarigiannis, D.A. (2013), „Combined or multiple exposure to health stressors in indoor built environments“, Svjetska zdravstvena organizacija.

O kompaniji Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE)
Od predstavljanja svog prvog klima-uređaja 1974. godine Samsung iznova definiše komforne mikroklimatske uslove za društvo budućnosti. To se odnosi na sve prostore u kojima ljudi zajednički stvaraju nezaboravna iskustva, bilo da se radi o poslovnim ili stambenim zgradama. Samsung gazi usvojena pravila igre zbog neumorne usredsređenosti na pomjeranje granica tehnologije, inovacija i dizajna.

Samsung Electronics ušao je 2005. na evropsko tržište klimatizacije za poslovne objekte. Zbog brzog rasta i kao podršku dugoročnom angažmanu na evropskom tržištu Samsung Electronics osnovao je Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) 2017. u Amsterdamu, u Holandiji. Cilj centrale u Evropi jeste da učvrsti i usaglasi aktivnosti u više od 30 evropskih zemalja. SEACE nudi tekuću tehničku obuku o rješenjima za klimatizaciju i pametne zgrade, zatim postprodajnu i stručnu podršku svojim partnerima, iza kojih stoje kvalitet kompanije Samsung i stalne inovacije, uključujući i rješenja za digitalno povezivanje. SEACE svojim inovativnim rješenjima za hlađenje, grijanje, toplu vodu u domaćinstvu, rashladu i pametne zgrade nastoji da zadovolji potrebe evropskih tržišta, kako u poslovnom, tako i u stambenom segmentu.

Anesa
Nema komentara

Objavite komentar