Top
NOVO na OLX.ba - Kategorija Montessori - OLX blog
fade
7847
post-template-default,single,single-post,postid-7847,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

NOVO na OLX.ba – Kategorija Montessori

Montessori pedagogija je naučno utemeljeni način podučavanja i učenja

Montessori metoda je razvijena početkom 20. stoljeća u Italiji s ciljem da se pomogne djeci da dobiju sveobuhvatan razvoj. Ovu metodu odlikuje mogućnost davanja aktivne uloge djeci u njihovom vlastitom učenju, oslanjajući se na potrebu za promocijom prirodnog razvoja njihovih vještina kroz istraživanje njihove okoline a posljedično tome i njihovo otkriće iste.

Suština montessori metode je u promicanju samo-učenja kod djece, omogućavajući im da bez ograničenja istražuju i otkrivaju svoje okruženje.

https://www.olx.ba/artikal/41984631/drveni-muzicki-cuko-i-slagalica/

Dakle, prema ovoj obrazovnoj metodologiji, nema razlike između igre i rada te je osnova podsticanje dječije znatiželje za dodirom, doživljajem i osjećem koristeći sva osjetila.

Sljedeći temeljni aspekt metode je samokorekcijski karakter djeteta. U tom smislu, nijedna igra se ne može dovršiti pogrešno, a da dijete prethodno nije ispravilo svoje greške.

Ova metoda sve više dobija na značaju u obrazovanju tokom ranog djetinjstva. Iz tog razloga, u nastavku ćemo predstaviti neke od  Montessori igračaka iz asortimana Eurekakids-a koje do kraja prate filozofiju ove dobro poznate metodologije i koje možete pronaći klikom OVDJE, u okviru njihovog Shopa na OLX.ba

Zasnovan na Montessori metodi i posebno dizajniran za bebe od 12 mjeseci, drveni puž promoviše istraživanje boja, oblika i potiče mališane na prve korake. Beba bi trebala biti u mogućnosti povezati boje dijelova s ​​bojama obrisa svake rupe. Ovakve igre su također idealne za poticanje senzornog razvoja i koordinacije ruku i oka.

Isto tako, ukoliko želite poboljšati njihovu muzičku inteligenciju, dobra opcija je ksilofon sa lopticama koji integriše instrument, poput ksilofonskog udarca kuglicama, kroz koji beba može samostalno istraživati ​​svoju muzikalnost dok svira.

Još jedna važna odlika Montessori metode koja slijedi istu liniju kao i prethodne, pružajući dodatne vrijednosti  mališanima je drvena kocka aktivnosti. Važno je imati na umu da su drvene (napravljene od prirodnih materijala) igračke suština ove metodologije.

Labirint sa perlicama

Labirint sa perlicama je klasik među igračkama u ranom djetinjstvu. Savršeni su za poticanje samoučenja , djeca su ta koja sama uče da prepoznaju boje i oblike i da koordiniraju ručne pokrete očima. Pored toga, samootkrivanjem poboljšavaju svoj kognitivni razvoj i matematičke vještine.

 Montessori edukativne puzzle

Montessori edukativne puzzle su slagalice zasnovane na Montessori metodi, idealne su kao početne slagalice za mališane, a potiču ih na razmišljanje i učenje. Pored toga, stimulišu poznavanje hronoloških pojmova kao prije, sada i poslije. Cilj je da se mališani koriste rasuđivanjem kako bi znali koji su dijelovi povezani;  u slagalici o životinjama i hrani, djeca će svaku životinju morati uskladiti s mjestom u kojem živi, sa hranom koju jede, sa odgovarajućom teksturom ili spojiti mamu i dijete.

Cilj Montessori metode je njegovati dječiju individualnost, indirektno podstičući interes za različita područja, a učenje pretvoriti u igru.

Kompletnu kategoriju Montessori igračaka na OLX.ba možete pronaći klikom OVDJE.

Vaš OLX.ba – Svijet kupoprodaje!

Anesa
Nema komentara

Objavite komentar