Top
BH Pošta obilježila 9. oktobar - Svjetski dan pošte - OLX blog
fade
8141
post-template-default,single,single-post,postid-8141,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

BH Pošta obilježila 9. oktobar – Svjetski dan pošte

BH Pošta je danas obilježila Svjetski dan pošte. U prizemlju Sarajevo City Centra održana je promocija usluga najvećeg poštanskog operatora u BiH, te su podijeljeni pokloni i promotivni materijali svim zainteresiranim građanima. Posjetioci su imali priliku vidjeti i neka od dostavnih hibridnih vozila BH Pošte. Organizirana je i tradicionalna manifestacija “Dani otvorenih vrata”, te je BH Pošta na jedan dan ugostila učenike osnovnih škola, upoznavši ih sa radom pošte i značajem poštanskog sistema u društvu.

“Svjetski dan pošte nam je posebno važan, jer tad slavimo našu profesiju i prezentiramo ono što mi već godinama radimo. Trudimo se naglasiti važnost poštanskog sektora u svakodnevnom životu ljudi i njihovom poslovanju i njegov doprinos društvenom i ekonomskom razvoju zemlje”, saopćeno je iz ove kompanije.

BH Pošta je članica Svjetskog poštanskog saveza, a od ove godine Bosna i Hercegovina je izabrana na četiri godine u Upravno vijeće ove specijalizirane institucije UN- a, što je stepenica više u pozicioniranju BiH u sistemu odlučivanja unutar svjetske organizacije poštanskih operatera. Kroz obilježavanje 9. oktobra – Svjetskog dana pošte, sve članice Saveza afirmiraju širenje svijesti o ulozi i aktivnostima poštanskih operatera u društvu.

“Izborili smo se sa udarom pandemije koja je potresla sve privredne grane, pa i poštanski sistem. Posebno smo bili pogođeni potpunom obustavom međunarodnog poštanskog prometa koja je trajala određeni vremenski period i na koju nismo mogli uticati. Međutim, dobrom organizacijom obezbijedili smo da unutrašnji promet pošiljaka, brza pošta i šalteri neprekidno rade. Prateći sve propisane epidemiološke mjere, vodili smo računa, prije svega, o zdravlju zaposlenika i naših korisnika, nastojeći pojednostaviti korištenja usluga, kako bi korisnicima olakšali i smanjili vrijeme boravka u poštama. Uprkos pandemiji, uložili smo maksimalne napore da na vrijeme, svaki mjesec, isplatimo penzije na kućne adrese, te uslugama BHPostExpress, PostPak i PostCash pružimo kvalitetnu uslugu za brzu dostavu pošiljaka, paketske usluge i transfer novca. Također, nismo zaboravljali na društvenu odgovornost te smo i ove godine putem donacija dodijelili 300.000 KM za 152 sportska, kulturna i humanitarna udruženja i njihove aktivnosti”, poručili su iz BH Pošte.

Globalna komunikacijska revolucija je počela osnivanjem Svjetskog poštanskog saveza, 9. oktobra 1874. godine i traje do danas, a pošte širom planete ovaj datum obilježavaju različitim svečanostima nastojeći apostrofirati ulogu i aktivnosti poštanskih operatera u društvu. S tim ciljem, niz manifestacija pripremila je i BH Pošta iz koje su svim kolegicama i kolegama uputili čestitku za 9. oktobar – Svjetski dan pošte.
“JP BH Pošta” d.o.o. Sarajevo

Benjamin | OLX.ba
Nema komentara

Objavite komentar