Top
Zajedno možemo više - OLX blog
fade
8132
post-template-default,single,single-post,postid-8132,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Zajedno možemo više

10.000 sadnica za zdravo društvo!

Nakon što smo s ponosom zasadili prvu OLX šumu u protekloj godini, odlučili smo se da je za služenje zajednici najvažnije udruživanje i ostvarivanje većih ciljeva. Iz tog razloga smo ove godine odlučili pozvati sve kompanije i pojedince da se pridruže zajedničkoj akciji kupovine sadnica kako bismo ostvarili minimalan broj od 10.000 zasađenih stabala.

Akcija je bazirana na individualnoj odluci o broju kupljenih sadnica putem digitalne platforme TvojCO2.ba koju je lansirao UNDP Accelerator Lab s ciljem poboljšanja kvaliteta zraka i pozitivnog utjecaja na klimatske promjene.

Platforma nudi mogućnost izračuna ličnih i korporativih emisija ugljen-dioksida, a svako ko svoj karbonski otisak kompenzira kupovinom sadnica drveća na platformi za to će dobiti digitalni certifikat.

Naša ideja je da svaka od kompanija ili pojedinac, kupi određen broj sadnica koje bi, potom, javna preduzeća zasadila na odabranim lokacijama u BiH. Važno je istaći da lično možete odabrati lokaciju na kojoj bi vaše sadnice bile zasađene, kao i prodavca od kojeg biste kupili sadnice.

Jednostavna, direktna kupovina drveća od rasadnika u Bosni i Hercegovini doprinosi smanjenju CO2  u atmosferi u narednih 40 i više godina, što možemo smatrati izuzetnim doprinosom i primjerom zajednici.

Cijeli proces je jako jednostavan. Ulaskom na TvojCO2.ba platformu možete odabrati vrste i količinu sadnica te lokaciju na koju biste željeli da budu zasađene.

Vjerujemo da nam zajednički cilj može biti 10.000 sadnica – za naše najbliže, zajednicu i Planetu.

Ukoliko budete imali bilo kakvih poteškoća sa kupovinom sadnica putem online platforme, molimo vas da se obratite putem e-maila AccLab.ba@undp.onmicrosoft.com.

Anesa
Nema komentara

Objavite komentar