Top
18.635 sadnica za zdravo društvo - OLX blog
fade
8244
post-template-default,single,single-post,postid-8244,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

18.635 sadnica za zdravo društvo

Najposjećeniji domaći web oglasnik, OLX.ba, je i ove godine svoj fokus stavio na zadovoljstvo korisnika i kreiranje boljeg životnog okruženja, kroz realizaciju brojnih društveno-odgovornih projekata.

Jedna od inicijativa, na koju smo posebno ponosni, rezultirala je udruživanjem sa brojnim partnerima u projekat „10.000 sadnica za zdravo društvo“.

Kraj godine je zasigurno obilježio i izvanredan rezultat ove kampanje u kojoj smo u periodu od dva mjeseca uspjeli dostići broj od 18.635 kupljenih sadnica, te na taj način smanjiti karbonski otisak za 31,075.726 metričkih tona karbon dioksida.

Akcija je bazirana na individualnoj odluci o broju kupljenih sadnica putem digitalne platforme TvojCO2.ba koju je razvio UNDP Accelerator Lab u Bosni i Hercegovini s ciljem poboljšanja kvaliteta zraka i pozitivnog utjecaja na klimatske promjene.

Jednostavna, direktna kupovina drveća od rasadnika u Bosni i Hercegovini doprinijela je smanjenju CO2 u atmosferi u narednih 40 i više godina, što možemo smatrati izuzetnim doprinosom i primjerom zajednici.

Našoj inicijativi su se pridružili 10 izvanrednih, odgovornih i savjesnih bh. kompanija: Roche BiH, BH Telecom, Bingo, Fokus, Uniqa, Partner MKF, Zi PR, RSG Group, Avaz i Hyundai Auto BH.

Svaki od partnera pridružio se sa samo jednim ciljem – da zaštitimo životnu sredinu, osiguramo bolju budućnost i zdravlje, te doprinesemo pozitivnom utjecaju na klimatske promjene.

Ovaj projekat je nastavak prošlogodišnje kampanje o promociji važnosti zdravog okruženja, kada smo zasadili prvu OLX šumu kao zahvalu našim klijentima i partnerima i nadamo se da će u budućnosti postati dijelom naše i tradicije naših partnera.

OLX.ba je dio globalne OLX grupacije koja se ove godine našla na trećoj poziciji Forbesove liste po digitalnom otisku, odmah nakon Googlea i Tripadvisora što smatramo velikim uspjehom i putem koji trebamo slijediti: naši partneri, mi i naši korisnici.

Akcija pošumljavanja u mjestu Homolje kod Konjica 30.10.2021. i sadnja OLX sadnica

Anesa
Nema komentara

Objavite komentar