Top
Kako objaviti i aktivirati oglas za automobil - OLX blog
fade
8444
post-template-default,single,single-post,postid-8444,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Kako objaviti i aktivirati oglas za automobil

Odlučili ste se za prodaju vašeg automobila? Želite ga prodati putem interneta i u što kraćem roku? Najbolji odgovor na sva vaša pitanja jeste OLX.ba. 

OLX.ba je najveće online parkiralište automobila u Bosni i Hercegovini. Centralno kupoprodajno mjesto, OLX.ba, nudi vam mogućnost kupovine i prodaje automobila na brz i jednostavan način.

U cilju unaprjeđenja korisničkog iskustva, objava oglasa u kategoriji Automobili je predmet naplate. Naplata automobila ima za cilj filtriranje oglasa, broj lažnih oglasa, kao i prodanih automobila bit će umanjen, te s tim u vezi kupci će brže doći do željenog automobila, a prodavci do klijenta.

Na cijenu aktivacije utječe više faktora poput brenda, modela i godišta automobila, ali i ponude i potražnje u navedenoj kategoriji. Također, na cijenu utječe i trajanje aktivacije koje može biti na period od 15, 30 ili 90 dana, gdje kod dužih perioda ostvarujute značajnije uštede.

Posebne pogodnosti, kao i popuste prilikom aktivacije automobila imaju OLX PRO korisnici i OLX SHOPOVI.

Kako objaviti i aktivirati oglas za automobil?

Nakon uspješne prijave na korisnički profil, posjetite link  http://www.olx.ba/objava, nakon čega je potrebno odabrati “Prodaja” kao vrstu oglasa koji želite objaviti. Zatim, potrebno je unijeti naziv vašeg automobila i odabrati kategoriju “Vozila > Automobili”.

U narednim koracima potrebno je unijeti detaljne informacije o automobilu.

Nastojte navesti što više detalja. Ako je kupac dobro informisan o automobilu u ponudi, vaša prodaja će biti olakšana kao i zaključivanje iste. 

Sljedeći korak jeste postavljanje cijene automobila. Ispravna prodajna cijena ključ je za kvalitetan oglas. Budite direktni sa traženom cijenom. Dobit ćete puno više odgovora od kupaca kada svom automobilu dodate vrijednost.

Uspjehu objavljenog oglasa doprinose i kvalitetne fotografije, na taj način kupac može da vizualizira sve detalje koje ste spomenuli u oglasu. Uzmite vremena za snimanje i učitavanje kvalitetnih fotografija automobila, iste će učiniti vaš oglas autentičnim i izdvojiti ga od ostalih oglasa na OLX.ba platformi.

Naredni korak jeste dodavanje dodatnih informacija.

Svaka dodatna informacija može pomoći vašem automobilu da se istakne. Dodatne informacije mogu biti bilo šta, na primjer, posebne usluge ili održavanje, dodatni pribor i slično. 

Također, u dodatnim informacijama možete navesti i stanje automobila. Ukoliko automobil ima određenih nedostataka ili je oštećen, najbolje je da to sami spomenete. Ako kupac sazna za bilo kakvu skrivenu bitnu informaciju o automobilu, to može ugroziti priliku za prodaju istog.

Savjetujemo vam da uključite i razlog zbog kojeg prodajete svoj automobil. Kupci to uvijek žele znati.

Posljednji korak jeste odabir vidljivosti oglasa.

Kako smo ranije istakli, aktivaciju oglasa možete izvršiti na period od 15, 30 ili 90 dana, gdje kod dužih perioda ostvarujete značajnije uštede.

Nakon odabira željenog perioda, klikom na opciju “Aktiviraj/izdvoji oglas”, dobit ćete obavijest da ste uspješno objavili vaš automobil.

Aktivacija objavljenog automobila

Ukoliko na profilu nemate dovoljno OLX kredita za aktivaciju, sistem će vam ponuditi mogućnost dopune OLX kredita. 

Detaljne informacije o načinima dopune OLX kredita možete pročitati na našem članku Na koje načine možete dopuniti OLX kredit.

Nakon izvršene dopune OLX kredita, možete nastaviti sa aktivacijom.

U slučaju da aktivaciju automobila želite izvšiti naknadno, oglas će se spremiti na vaš korisnički profil, te će isti postati neaktivan. Naknadnu aktivaciju vršite pod tabom “Moj OLX”, gdje je potrebno odabrati opciju “Vidi listu neaktivnih oglasa”.

Pronalaskom neaktivnog oglasa potrebno je odabrati opciju  “Aktiviraj oglas”.

Nadamo se da će vaš automobil uspješno pronaći put do našeg parkirališta, a nakon toga i put do novog vlasnika.

OLX.ba – Svijet kupoprodaje!

Sedina | OLX.ba
4 0 komentara
  • uber_soldat

    Mislim da ovo nije OK. Da ima nekakav limit (tipa: jedan OLX korisnik ima pravo na 1 ili 2 artikla – automobila) po korisniku besplatno a svaki preko tog da se naplaćuje. Ko ima novaca za puno automobila ima i za OLX kredite. Mi koji prodajemo auto od 1500 maraka dovoljno je što plaćamo internet i gledamo reklame na Vašoj stranici. Hvala.

    3 Juna, 2022 at 09:24 Komentariši
    • Belma

      Poštovani, naplata automobila ima za cilj filtriranje oglasa i poboljšanje korisničkog iskustva. Broj lažnih oglasa, kao i prodanih automobila bit će umanjen, te s tim u vezi kupci će brže doći do željenog automobila, a prodavci do klijenta. Zahvaljujemo na razumijevanju i radujemo se budućoj saradnji.

      Lijep pozdrav!

      6 Juna, 2022 at 12:07 Komentariši
  • ramiz karamustafić

    poštovanje !!! Molim vas za malu pomoć … Vaš preplatnik već duži niz godina AUTOSLAP Gornji Vakuf zanima me zašto kada objavljujem prodaju automobila slike koje su na mobilnom u normalnom položaju kad hoću postaviti one budu izokrenute..pokušali smo okrenuti ali nismo u mogućnosti…evo vam primjer jučer objava BMW kupac mora zaokrenuti glavu da bi vidio slike koje su perfektne..da li mi negdje griješimo i da li ste me razumjeli šta Vam pokušavam objasniti
    srdačan poz…izahvaljujem na odgovoru i razumjevanju

    20 Juna, 2022 at 15:10 Komentariši
    • Belma

      Poštovani,
      rotiranje fotografija se vrši automatski zbog vertikalnog načina fotografisanja na Vašem uređaju, te rezolucije u kojoj su fotografije uslikane.
      Savjetujemo Vam da rezoluciju umanjite prilikom fotografisanja ili da fotografije prije upload-a pošaljete putem Viber-a ili WhatsApp-a kako bi ih navedena aplikacija smanjila, nakon čega se iste neće rotirati na stranici. Hvala Vam na razumijevanju.

      Lijep pozdrav.

      20 Juna, 2022 at 16:12 Komentariši

Objavite komentar