Top
Black Friday i Cyber Monday na OLX.ba - OLX blog
fade
8696
post-template-default,single,single-post,postid-8696,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Black Friday i Cyber Monday na OLX.ba

Tradicija kupovine na najveći kupoholičarski dan – Black Friday, proširila se iz Amerike, šezdesetih godina prošlog vijeka i na Evropu, gdje sa nestrpljenjem očekujemo posljednji petak u novembru i rasprodaje kako bismo kupovali po sjajnim popustima i cijenama.

Ove godine, BH Pošta i OLX.ba, su pripremili posebne pogodnosti za Black Friday prodavače. U periodu od 21.11. – 28.11.2022. prodavači će za svaku uspješno realizovanu besplatnu integrisanu dostavu dobiti veće bonuse i to u iznosu od 150 OLX kredita.

OLX integrisanu dostavu možemo opisati sa tri riječi: jednostavna, brza i sigurna. Sam proces je automatiziran i slanjem zahtjeva za kupovinom određenog artikla, kupac je nekoliko klikova daleko da on bude isporučen na njegova vrata.


Bilo da ste kupac ili prodavač na OLX.ba, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta kako Black Friday možete iskoristiti na najbolji način.

Šta Black Friday donosi kupcima na OLX.ba?

Ukoliko razmišljate o kupovini mobilnog uređaja, opremanju stana bijelom tehnikom ili kupovini nove garderobe savjetujemo da pričekate 21. novembar kada se obilježava ovogodišnji Black Friday koji donosi mnoštvo popusta.

Black Friday online kupovina na OLX.ba ove godine kupcima donosi ne samo odlične popuste, već i mogućnost da osvoje jednu od vrijednih nagrada. Ukoliko imate super sniženje i želite da ga objavimo, ovo je idealna prilika.
Kupci koji u periodu od 21.11. – 28.11.2022. godine budu putem integrisane dostave kupovali artikle čija je minimalna cijena 50KM (iz kategorija: Tehnika, Moj dom, Kompjuteri, Mobilni uređaji, Video igre, Nakit i Satovi, Umjetnost, Sportska oprema, Muzička oprema, Ljepota i zdravlje, Bebe, Igre i igračke) u toku akcije učestvuju u izvlačenju za sljedeće nagrade:

 • 2000 OLX kredita
 • 1500 OLX kredita
 • 1000 OLX kredita
 • 500 OLX kredita
 • fonTELe:
  3x Xiaomi Mi Redmi Buds 3 PRO
 • Conrad:
  Infracrvena grijalica TROTEC TIH 500S
  Teleskop sa sočivom Bresser Optik
  Gramofon VPL-120 Denver
 • Tehno Mag:
  Zvučnik Xiaomi Mi Smart Speaker Bluetooth(Google Assistant) White
  Zvučnik s mirkofonom Gigatech BSK-500
  Slušalice Sony MDR-XB450APR.CE7
  Mobitel Motorola E32 XT2227-2 PL 4+64 GC DS, State Grey
  Usisivač s vrećicom Bosch BZGL2A312
  Tracker Fitbit Charge2 FB407SBKL-EU Black Silver L
  Fen za kosu BaByliss 5737PE (set)

Sretni dobitnici nagradne igre za kupce će biti objavljeni 06.12.2022. na OLX blogu, kao i na OLX društvenim mrežama.

Šta Black Friday donosi prodavačima na OLX.ba?

OLX.ba trenutno raspolaže sa više od 4 miliona artikala na svojoj stranici i više od 3 miliona registrovanih korisnika. To znači da su mogućnosti za dobru kupoprodaju već tu, a ukoliko ste prodavač unaprijediti ih možete uz nekoliko savjeta koje vam donosimo u nastavku:

Cijena – svakako najbitniji segment prodaje, tako da preporuka je da na ovaj dan maksimalno snizite cijenu – jednog ili više artikala. Istraživanja pokazuju da je sasvim dovoljno da akcijsku cijenu stavite na samo jedan artikal i privučete potencijalne kupce koji će se potencijalnim dolaskom na vaš profil odlučiti da kupe i druge artikle, naravno ukoliko su atraktivni, ili im u tom trenutku potrebni. Ukoliko ste OLX Shop imate mogućnost kreiranja akcijskih cijena na samom artiklu.

Naslov artikla – ključnu riječ “Black Friday” naznačite u naslovu svog artikla – veliki broj kupaca će upravo na osnovu nje vršiti pretragu.

Vizual – Stavka koja je uvijek bitna jer kvalitetne fotografije doprinose boljoj prodaji. Za vrijeme Black Friday-a postavite vizual prilagođen upravo ovom prazniku i privucite pozornost na sebe.

Besplatna dostava – besplatna dostava uvijek donosi dodatnu vrijednost i povećava šansu da se kupac odluči na kupovinu baš vašeg artikla.

Pravovremeno odgovaranje na upite i narudžbe – vjerujemo da vas i same frustrira kada želite nešto da kupite, a prodavač ne odgovara na vaše upite. Ukoliko imate uključenu OLX brzu dostavu redovno provjeravajte pristigle zahtjeve za kupovinom, te u slučaju nedostupnosti određenog artikla ukoliko ste u mogućnosti kupcima ponudite zamjenski. Zapamtite da iako Black Friday traje samo jedan dan, on vam otvara mogućnosti da pozitivnim iskustvom kupovine dobijete i one koji će možda postati vaši stalni kupci, a razlog za to leži najviše u tome koliko ste ažurni i profesionalni, te naravno u kvaliteti proizvoda.

Za vrijeme trajanja Black Friday akcije, u periodu od 21.11 – 28.11. 2022. prodavači će za svaku uspješno realizovanu besplatnu integrisanu dostavu dobiti veće bonuse i to u iznosu od 150 OLX kredita.

Osim toga, OLX Shopovi koji se odluče na kupovinu jednog od paketa OLX kredita, na sve zaprimljene uplate izvršene kartičnim plaćanjem ili uplatnicom u periodu od 21.11. – 28.11. 2022., osim postojećih popusta, dobijaju i dodatne gratis kredite i to u sljedećim iznosima:

Za paket 100 i paket 200 – 5% gratisa tj. 75 i 150 OLX kredita
Za paket 500 – 10% gratisa tj. 900 kredita
Za paket 1000 – 20% gratisa tj. 4.000 kredita
Za paket 2000 –25% gratisa tj. 11.250 kredita
Za paket 5000 –35% gratisa tj. 43.750 kredita

Dostupne pakete OLX kredita možete pogledati klikom ovdje pod dijelom “Dopuni OLX kredit” —> Paketi.

Period koji je pred nama, odnosno do 28.11. iskoristite za kreiranje super ponuda i akcija na OLX.ba jer je Black Friday odlična prilika da pospješite svoju prodaju, iskoristite mogućnost za dobijanje besplatnih OLX kredita.

Ukoliko za vrijeme Black Friday-a ne stignete iskoristiti navedene OLX pogodnosti i akcije – Ne brinite!

OLX.ba je odlučio da kupce i prodavače nagrađuje i za vrijeme Cyber Monday-a, odnosno 28.11.2022. godine.

Cyber Monday prvi put je održan 2005. godine, kao online izdanje Crnog petka (Black Friday – dana s akcijama i popustima sa većim akcentom na fizičke trgovine). Cilj je bio podstaći kupce na obavljanje (pred)prazničnog šopinga, ali u internetskim trgovinama.

Ukoliko je vaš mobitel, televizor ili neki drugi uređaj dotrajao, Cyber Monday je dan kojem se trebate veseliti.

Zabilježite period od 21.11. – 28.11. u vaše kalendare i ne propustite priliku za sjajnu online kupovinu iz udobnosti svoga doma. 

Vaš OLX.ba – Svijet kupoprodaje!

Belma
Nema komentara

Objavite komentar