Top
Izabran je najbolji mladi vozač 2024. godine - OLX blog
fade
9867
post-template-default,single,single-post,postid-9867,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Izabran je najbolji mladi vozač 2024. godine

U uzbudljivom događaju koji je privukao pažnju mladih vozača širom Bosne i Hercegovine, OLX.ba je podržao takmičenje za najboljeg mladog vozača 2024. godine, organizovano od strane BIHAMK-a. 

 

Državno takmičenje se održava već treću godinu zaredom te ima za cilj promociju sigurnosti u saobraćaju među mladim vozačima i podizanje svijesti o važnosti odgovorne vožnje.

 

Kao najpopularnija online platforma za kupoprodaju u Bosni i Hercegovini, OLX.ba prepoznaje svoju društvenu odgovornost i važnost podrške inicijativama koje promovišu sigurnost i edukaciju u saobraćaju.   

 

Takmičenje za najboljeg mladog vozača, pored ukazivanja na značaj sigurnog ophođenja u saobraćaju, ima za cilj i testiranje njihovih vještina u oblastima saobraćajnih pravila, bezbjednosti na cestama i tehničkih aspekata vozila.

 

Na takmičenje su se mogle prijaviti osobe starosti od 18 do 26 godina, koji imaju položen vozački ispit B kategorije. Pored navedenog, uslov za učestvovanje je i da kandidatkinja ili kandidat na dan finalnog takmičenja nema kaznenih bodova.

 

 

 

Takmičenje se sastojalo iz teoretskog online testa, polufinalnog i finalnog djela takmičenja, a to je praktični dio koji se sastojao od više disciplina. Tokom cjelokupnog procesa ocjenjivale su se vozačke sposobnosti takmičara pri upravljanju motornim vozilom, mogućnost savladavanja prepreka na poligonu, pravilna vožnja u saobraćaju, kao i snalaženje u drugim specifičnim situacijama u saobraćaju.

 

Od 15 polufinalista, top 3 mjesta za najboljeg vozača su pripala:

 

  1. mjesto – Ibrahim Pobrić

 

  1. mjesto –  Nikola Popović

 

  1. mjesto – Emir Mehić

 

 

Dva najbolja takmičara sa državnog prvenstva će se plasirati na Internacionalno takmičenje za najboljeg mladog vozača, pod pokroviteljstvom FIA-e, koje će se održati 04.- 06. oktobra 2024. godine u Nivelles (Belgija). 

 

 

 

 

 

Belma
Nema komentara

Objavite komentar