Top
Pikredit, sve od A do Ž - OLX blog
fade
49
post-template-default,single,single-post,postid-49,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Pikredit, sve od A do Ž

U posljednjih par sedmica primili smo veliki broj upita vezanih za Pikredit, tako da smo odlučili da vam poklonimo jedan članak koji bi vam trebao dati odgovor na večinu pitanja koja možda imate.

Šta je pikredit?
Za one koji ne znaju, Pikredit je virtualna valuta koja se koristi na kupoprodajnoj stranici www.pik.ba. Vrijednost pikredita je fiksno vezana za konvertibilnu marku u omjeru 10 pikredita = 1 KM.

Za šta se koristi?
– izdvajanje / sponzorisanje artikala
– pravljenje akcijskih ponuda
– dodatne beneficije pri objavi artikala
– i mnoge druge opcije

Po uzoru na mPay (razmjena kredita između dva mobitela), korisnici Pik.ba također mogu jedni drugima da šalju Pikredit.

Način zarade Pikredita
– pozivanjem prijatelja da se učlane na Pik
– prijavljivanjem zloupotrebe
– stavljanjem Pik bannera na svoju stranicu ili blog

Kako se kupuje?
Kupovina pikredita je opcija koju preporučujemo onima koji nemaju puno slobodnog vremena, a moguće ga je kupiti na sljedeće načine:
– putem SMS poruke
– putem uplate na žiro račun
– putem kreditne kartice (uskoro)

Svi korisnici koji imaju Pik radnju (paketi Premium i jači) prilikom redovnog mjesečnog produženja svog paketa, dobivaju i bonus pikredit:
– Premium (49,95 KM), 500 + 200 bonus
– Premium plus (99,95 KM), 1000 + 500 bonus
– Premium gold (299,95 KM), 3000 + 1500 bonus
– Ekskluziv, po dogovoru.

Novo: Opciju nagrađivanja prodavača po svakoj završenoj transakciji smo nedavno ukinuli jer je to bilo u probnoj fazi. S obzirom da je veliki broj korisnika prepoznao potencijal zarade i počeo zloupotrebljavati taj sistem kroz kreiranje lažnih i nepostojećih transakcija, bili smo primorani da tu opciju suspendujemo. Mišljenja smo da je dovoljna nagrada činjenica da ste uopšte uspjeli prodati artikal (ili više njih) putem Pik.ba.

Otvoreni smo za nove kreativne ideje, tako da Vas pozivamo da nas kontaktirate ako imate zanimljiv prijedlog za Pikredit ili Pik.ba generalno.

Zahvaljujemo Vam se na korištenju naših usluga.

Aida
Nema komentara
  • uber_soldat

    Kako izvršiti pozivanje prijatelja da se učlane na Pik?

    31 Oktobra, 2014 at 21:13 Komentariši

Objavite komentar