Nova verzija Pik.ba Android aplikacije – poboljšanja

Android copy

Poštovani,

Pik.ba tim je osjetio potrebu za radom na poboljšanju početne verzije Pik.ba Android aplikacije, što ne bismo mogli bez vaših kritika i prijedloga.

Novosti koje možete uočiti u ovoj verziji aplikacije su:

– Brža i funkcionalnija pretraga sa sugestijama:
app2
– Mogućnost pretrage korisnika:app1

– Ubrzan rad/smanjeno učitavanje aplikacije.
– Brzo uređivanje artikala:
edit_oglasa
– Dodana tipka “Dalje” za lakše navigiranje pri objavi;
– Dodana Share opcija (dijeljenje artikla);
– Pregled slika “slajdanjem”;
– Push notifikacije za:

 • novu poruku
 • odgovor na poruku
 • novo pitanje
 • odgovor na pitanje

Izgled, preuzimanje i komentarisanj aplikacije možete izvršiti na Google Play-u odnosno klikom na  preuzimanje aplikacije ispod:
app_android

Javite nam vaše utiske 🙂

46 mišljenja za “Nova verzija Pik.ba Android aplikacije – poboljšanja

 1. Sve je extra sem “Pitanja”. Potrebno je smanjiti veličinu fonta jer je prevelik prikaz pitanja i zna izbaciti klikom na “Pitanja”.

 2. I bilo bi dobro da stavite da možemo vidjeti “Kupljene”, “Završene” artikle kao i “Povjerenje” od korisnika i da stavite da vidimo medalje u porukama.

 3. puno bolje nego što je bilo, dakle tek sada zasluzuje neku prolaznu ocjenu.
  prvenstveno koristim app da provjerim poruke, notifikacije ili objavim artikal zato sto mi je lakse slikati ga direktno sa mob
  dakle, malo vise opcija pri objavi artikala bi bilo fino i sredite zaboga vec jednom te brandove, pretraga po njima nema smisla kad svako moze da unese brand pa onda ima fosil, fossil, fosill npr…

 4. pozdrav urednistvu,
  vidi se jako puno poboljsanja ali meni jos uvijek ne dozvoljava da odgovaram na postavljena pitanja tj. poruke. imam tu opciju ali mi poruka nikada ne prodje…zanima me jel jos neko ima problema s ovim ???

  • Večeras smo testirali na Sony Xperia Arc S, danas u toku dana na Samsung Galaxy S3 i nismo primjetili problem, te je vrlo vjerovatno problem otklonjen. Molimo da nam kažete koji mobitel koristite, ponovo ažurirate verziju ukoliko se problem ponavlja, te da nam precizirate kako se manifestuje “neprolaznost poruke”. Hvala. Lijep pozdrav.

  • i kod mene isti problem poruke u 90 % slucajeva ne prolaze
   kada napises odgovor i “posalji” samo odradi refresh a odgovora nema niti one poruke da je odgovor uspjesno poslan i samo stoji notifikacija da imam novu poruku kada udjem u tu poruku …
   mobitel
   HTC HD Desire

 5. Aplikacija ne radi na Huawei-u U8110, ver. androida 2.1. Prethodna verzija je barem inekako radila, ova nova se bez problema instalira ali prilikom logovanja salje povratnu informaciju “Doslo je do greske pri komunikaciji sa serverom” i tako u nedogled. Resetovanja tel, reinstaliranje aplikacije i slicno ne pomaze. Ukoliko nekome na istom tel radi, ili ne neka se javi 🙂

 6. Ne shvatam uopste potrebu da se koristi aplikacija, ja u browseru normalno ukucam pik.ba i imam stranicu kao na racunaru, logujem se i rahat obavim sve sto mi treba. 🙂

 7. Instalirao sam aplikaciju na samsung google nexus i iz nekog razloga me stalno izbacuje iz iste.Pri pokretanju aplikacije unesem login i pass i otvori se prozor, zatim kad kliknem na ikonicu moj Pik, zatim na artikal kojeg imam u prodaji izbaci me iz aplikacije, to ne mogu nikako otvoriti na mobitelu. Isto tako kad kliknem na ikonice poruke ili pitanja zna se desiti da odmah zatvori aplikaciju. U čemu bi mogao biti problem ?

 8. Pozdrav,
  najjaci ste sto se tice internet oglasa,tako nastavite,nadam se skorom Pikpay-u.
  I samo jos jedno kada se logujem nemam opciju “zapamti password”.
  Galaxy s i9000
  Hvala

 9. jos jedna stvar nedostaje! stavite opciju za redanje oglase od najnize cijene do najvise i obrnuto. frustrirajuce je pregledavati oglase u kojima jedan oglas naprimjer 1200 maraka adrugi 90 treci 600 a ti trazis oglas za 200 do 300 maraka al moras prelistati sve oglase. jednostavno je neprakticno nadam se da cete razmotriti moj prijedlog.

 10. Bilo bi dobro ako bi mogli ubaciti podatke o korisniku (kad se klikne na njega iz procitanog oglasa), da bude bar priblizno sadrzaju sa web stranice.
  LP

 11. Poštovani čitatelji,
  Hvala vam svima na komentarima i prijavama grešaka, vjerujte da ćemo uskoro izvršiti prepravke, odnosno angažovati programera za Android aplikaciju da to učini. Lijep pozdrav.

 12. Nekad kada pišem poruku (odgovor) i tapnem na “pošalji” samo me prebaci na PIK.ba naslovnu, a poruka naravno nije poslata, kad vratim na “back” poruka je ostala u text polju! Onda mora da zatvorim aplikaciju (na AOSP-u, nije klasičan Task Manager, zadržim “home” dugme i “počistim” sa liste aplikaciju), i tek posle toga radi OK! Mislim da se ovo dešava samo kada PIK.ba prijavi Push Notifikaciju (u Notification i Status baru) i ja tapnem da odgovorim 🙂

 13. Obavezno stavite da prilikom citanja oglasa, tab “Nazad” ima i na pocetku a ne samo na kraju, pa svaki put moram da skrolam do dole da bi nasao nazad.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *