Top
Akcija darivanja krvi: Korisnici OLX.ba donirali 1.193 doze krvi - OLX blog
fade
9270
post-template-default,single,single-post,postid-9270,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Akcija darivanja krvi: Korisnici OLX.ba donirali 1.193 doze krvi

U saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH OLX.ba je, u periodu od 01. do 31. augusta 2023. godine, organizirao akciju darivanja krvi koja je dosegla broj od 1.193 donora sa teritorije BiH.

 

Darivanje krvi je čin nesebičnosti koji ima značajan utjecaj na zajednicu i može spasiti živote mnogih sugrađana u potrebi. S obzirom da jedna doza može spasiti do tri ljudska života, potencijalno smo spasili 3.579 bh. građana.

 

Kako bi krv bila dostupna svakome kome je potrebna, željeli smo podstaći što veći broj darivaoca koji su bili spremni iskazati svoju humanost te smo svakom od korisnika koji su izvršili darivanje krvi, u znak zahvalnosti na OLX profil dopunili 500 OLX kredita (protuvrijednosti 50 KM).

 

Zdravstveni benefiti darivanja krvi su mnogobrojni, a također smo željeli podići i humanu svijest u spašavanju ljudskih života. Donacije krvi su od suštinskog značaja za hitne medicinske situacije, hirurške intervencije, liječenje teških bolesti, ali pored navedenog, darivanje krvi je dobro i za vaše zdravlje. 

 

Tokom ljetnog perioda se javlja najveća potreba za dozama krvi svih krvnih grupa. Pored OLX korisnika iz cijele Bosne i Hercegovine, OLX uposlenici su odlučili učestvovati i podržati akciju u prostorijama kompanije. 

 

 

Želimo podstaći i buduće darivaoce krvi da i pored ovogodišnje akcije nastave svoju humanu misiju te još jednom ističemo benefite ukoliko se odlučite da darujete krv:

    • Saznat ćete krvnu grupu i RH faktor
    • Vaša krv bit će testirana na krvlju prenosive bolesti (hepatitis B, C HIV i sifilis)
    • Prema Zakonu o radu FBiH član 53.” Radnik dobrovoljni davalac krvi, za svako darivanje ima pravo na najmanje jedan dan plaćenog odsustva.”
    • Ukoliko ste zdravstveno osigurani, a darivali ste krv 10 i više puta oslobođeni ste participacije (Službeni list FBiH, br 21/09)
  • Spašavate nekome život

 

Ponosni smo na naše korisnike koji su se odazvali ovom humanitarnom pozivu i pokazali da zajedno možemo ostvariti značajan doprinos zajednici. Osim što su pomogli spašavanju života, korisnici OLX.ba su također zajedno stvorili inspirativan primjer solidarnosti i brige za druge.

 

Ovim putem se želimo zahvaliti OLX zajednici na nesebičnoj podršci i humanosti!

 

Belma
Nema komentara

Objavite komentar