Top
Donirajmo krv zajedno - OLX blog
fade
5301
post-template-default,single,single-post,postid-5301,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Donirajmo krv zajedno

Donirajmo krv zajedno-olx blog

Akcija Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH i oglasnika OLX.ba od 1.08.2019.-31.08.2019. godine

U transfuziji postoje razdoblja kada je teže doći do davatelja, kao što je vrijeme godišnjih odmora, zimski i ljetni raspust, u periodima intenzivnijeg prometa na cestama. Zbog samog vijeka trajanja krvi (trombociti svega pet dana, a eritrociti 35 dana) zalihe krvi se moraju stalno obnavljati. 

Krv je lijek koji nije moguće proizvesti i jedini izvor tog lijeka je čovjek, a jedno doniranje krvi može spasiti do tri života.

Iz tog razloga, u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Federacije BiH, OLX.ba je odlučio da pokrene društvenu aktivnost dobrovoljnog doniranja krvi. 

Želeći da prije svega ostali korisnici slijede njihov primjer, akciji darivanja krvi su se prvo odazvali uposlenici kompanije OLX BiH koji su to učinili posljednji dan mjeseca jula.

2019-07-31

Cilj akcije jeste da korištenjem pozicije najposjećenijeg oglasnika u Bosni i Hercegovini podignemo svijest o ovom vrlo važnom činu, i da što veći broj građana BiH u svoje godišnje aktivnosti uvrsti i darivanje krvi.

U znak zahvalnosti prema svojim korisnicima i svima onima koji se odazovu ovoj plemenitoj akciji, OLX.ba će svakom darivatelju doznačiti 500 OLX kredita (tržišne vrijednosti 50 KM). 

Zašto darivati?

Motivi za darivanje krvi su različiti. Raduje činjenica da je još uvijek na prvom mjestu motiv izrazito humane naravi.

Šta god bio razlog da Vi odlučite darovati svoju krv, ne bi bilo loše da znate sljedeće.

  • Krv je tečno tkivo koje cirkuliše u krvožilnom sistemu ljudskog organizma. Prosječna odrasla osoba ima oko 5 litara krvi u svom organizmu. Igra ključnu ulogu u odbrambenom mehanizmu ljudskog tijela.
  • Krv je potrebna za funkcionisanje svih ćelija i organa u ljudskom organizmu, njena glavna funkcija je opskrba tkiva kisikom i hranjivim tvarima kao i odstranjivanje karbon dioksida.
  • Krvne ćelije proizvodi koštana srž. Svaki ljudski organizam sam proizvodi dovoljne količine krvi.

Krv je nezamjenljiv lijek povrijeđenima, oboljelim od hematoloških i onkoloških oboljenja, oboljelim kojima je potrebna hirurška intervencija itd.

Krv je nemoguće proizvesti na umjetan način, te su darivaoci krvi jedini izvor za dobijanje ovog lijeka, a također i jedini predstavljaju istinsku sponu između zdravog i bolesnog dijela populacije. Da bi krv bila dostupna onima kojima je potrebna, neophodno je animirati dovoljan broj darivalaca krvi (DDK) koji su spremni svojom humanošću pomoći drugima u nevolji.

Nažalost, 1 od 10 osoba koje čitaju ovo će trebati transfuziju krvi nekad u toku svoga života. Kada dođe taj trenutak vi ćete očekivati da krv koja vam je potrebna za liječenje bude i dostupna.

Statistika

Krvna grupa koja je najmanje zastupljena u bh. populaciji je AB Rh D negativna (svega 1%) i B RhD negativna (4%), tako da su i zalihe u odnosu na druge krvne grupe rjeđe. Krvna grupa najviše zastupljena na našim područjima je O RhD+ (38%) i A RhD pozitivna (34%), i samim tim najviše se i traži.

Ko može biti darivatelj krvi?

Darivatelj krvi može biti svaka zdrava, punoljetna osoba, starosti od 18 do 65 godina kod koje se liječničkim pregledom te provjerom razine hemoglobina utvrdi da darivanje krvi neće ugroziti nju, niti osobu kojoj bi se ta krv primijenila. Muškarci mogu darivati krv svaka tri mjeseca (četiri puta godišnje), a žene svaka četiri mjeseca.

Kako će se vršiti doznačavanje OLX kredita?

Zbog očuvanja anonimnosti darivatelja, potrebno ja da svaki od donora lično, putem e-maila, dostavi potvrdu kojom se dokazuje da je u toku planirane akcije učestvovao u istoj, što znači da ćemo isključivo, uz saglasnost naših korisnika, na profil koji koriste na oglasniku OLX.ba doznačiti dogovoreni iznos OLX kredita.

E-mail potvrde je potrebno poslati na: info@olx.ba i treba da sadrži:

– korisničko ime OLX profila

– uslikanu potvrdu o dobrovoljnom darivanju krvi izdatu za period trajanja akcije od 1.08.2019.-31.08.2019. godine.

Vodič za darivaoce možete pronaći ovdje, kao i više informacija klikom ovdje.

Krv je moguće donirati u Zavodu za transfuzijsku medicinu FBiH ili na jednoj od lokacija koju možete pronaći ovdje.

Pružite nekom drugu šansu. Darujte krv, darujte život!

Vaš OLX.ba!

 

Anesa
80 0 komentara
  • DT

    Poštovani,

    Da li je akcijom obuhvaćeno i darivanje krvi u RS? Ne vidim razlog zašto ne bi bio, jer darujem krv u mjestu u kojem se trenutno nađem, nebitno da li je Federacija ili RS.

    Pozdrav,

    31 Jula, 2019 at 14:25 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Prije pokretanja akcije svakako smo kontaktirali i Zavod za transfuzijsku medicinu Republike Srpske, međutim iz određenih razloga nisu bili u mogućnosti da se pridruže akciji. Mi ćemo svakako svakom OLX korisniku koji za vrijeme trajanja navedene akcije donira krv na bilo kojoj lokaciji na području Bosne i Hercegovine, doznačiti OLX kredit na profil. Molimo Vas samo da nam nakon doniranja na e-mail info@olx.ba pošaljete Vaše OLX korisničko ime i uslikanu potvrdu ili donorsku knjižicu na kojoj je vidljiv datum darivanja.

      Hvala Vam u ime OLX teama što ste zainteresirani za učešće u akciji.
      Lijep pozdrav!

      31 Jula, 2019 at 15:51 Komentariši
      • Azrin Hodzic

        Poz . Da vas pitam vezano za darivanje krvi , ja sam iz prijedora kao trebam naglasiti za koga da dajem krv kako bi to doslo federaciju gdje treba hvala

        9 Augusta, 2019 at 21:59 Komentariši
        • Anesa | OLX.ba

          Poštovani,

          Neovisno o tome gdje donirate krv potrebno je samo da nam pošaljete potvrdu sa datumom, pečatom i vidljivim imenom, kao i nazivom Vašeg OLX profila. Ne morate u Zavodu ništa dodatno naglašavati :).

          Srdačan pozdrav!

          26 Augusta, 2019 at 09:39 Komentariši
      • Željko Kusturić

        Akcija je kratka. Darivao sam krv 26 puta, posljednje darivanje 11.06.2019. To znači da ne mogu biti davalac do 12.09.2019. Nije bitan OLX kredit, važno je nekome pomoći! Ta spoznaja je najveća nagrada.

        19 Augusta, 2019 at 00:04 Komentariši
  • Vujadin Pajic

    Samo da potvrdim, iz BL sam i juče sam darovao krv, proslijedio sve po uputama i nije bilo nikakvih problema. Još jednom da pohvalim ovu akciju od strane OLX-a.
    Pozdrav

    2 Augusta, 2019 at 06:50 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani Vujadine,

      Hvala Vam.

      Srdačno Vas pozdravljamo u ime cijelog OLX BiH teama!

      2 Augusta, 2019 at 12:15 Komentariši
  • Eldin

    Poštovani, možda je bzvz pitanje, ali ako možete reći koliko kredita se dobije za darivanje krvi? Nemojte me pogrešno shvatiti molim vas:) Pozz

    3 Augusta, 2019 at 22:56 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Hvala Vam na javljanju. Na fotografiji unutar članka je istaknuto da kao zahvalnicu za darivanje krvi svakom korisniku doznačavamo 500 OLX kredita. Ukoliko i Vi darujete krv za vrijeme trajanja akcije od 1.8.2019.-31.08.2019. javite nam se e-mailom na info@olx.ba sa uslikanom potvrdom i Vašim OLX korisničkim imenom.

      Lijep pozdrav!

      5 Augusta, 2019 at 09:38 Komentariši
  • Saša Oplakan

    Svaka vam čast na ovakvoj akciji. Jako lijepo od Vas, što u skladu sa vašim mogućnostima dajete podršku akciji ddk. Očekujte od mene u drugoj polovini avgusta dokaz o darivanju krvi i to jubilarno po 30-ti put da sada

    4 Augusta, 2019 at 19:08 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani Saša,

      Hvala Vam na lijepim riječima, kao i na činjenici da ste osoba koja je toliko puta darovala krv. Zadovoljstvo nam je što ste OLX korisnik i svakako očekujemo Vaš e-mail, nakon darivanja javite nam se na info@olx.ba sa Vašim OLX korisničkim imenom i uslikanom potvrdom ili donorskom knjižicom.

      Sve najbolje Vam želimo, Vaš OLX BiH team!

      5 Augusta, 2019 at 09:31 Komentariši
  • Igor Gvozderac

    Sve je to lijepo 16 puta sam dao krv, Gradiške u spisku nemate kao ni RS…
    Dao bi krv, al da putujem ne. Hvala na kreditima, pojačajte ideju. Vaš Iggy

    4 Augusta, 2019 at 21:07 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Prije pokretanja akcije kontaktirali smo i Zavod za transfuzijsku medicinu Republike Srpske, međutim iz određenih razloga nisu bili u mogućnosti da se pridruže akciji. Mi ćemo svakako svakom OLX korisniku koji za vrijeme trajanja navedene akcije donira krv na bilo kojoj lokaciji na području Bosne i Hercegovine, doznačiti OLX kredit na profil. Molimo Vas samo da nam nakon doniranja na e-mail info@olx.ba pošaljete Vaše OLX korisničko ime i uslikanu potvrdu ili donorsku knjižicu na kojoj je vidljiv datum darivanja.
      Hvala Vam u ime OLX teama što ste zainteresirani za učešće u akciji.

      Lijep pozdrav!

      5 Augusta, 2019 at 09:27 Komentariši
  • Dragan

    Pozdrav! Dobra akcija jer inače nas darovatelje krvi niko baš i ne ferma previše. slučajno sam saznao da imamo pravo ako smo dali preko 10 puta krv da ne plaćamo preglede kod doktora a iskreno to Vam ne kažu kad odete u bolnicu. Razumijem Vas da ste sa federalnim napravili akciju ali ajd malo se zamislite na način da sad treba putovat iz Zenice do Sarajeva da bi se isključivo tamo dala krv. Zašto ne može u bolnici u Zenici?

    6 Augusta, 2019 at 12:41 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Hvala Vam. Krv možete donirati na bilo kojoj lokaciji na području Bosne i Hercegovine. Sjedište Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH je u Sarajevu, ali krv možete donirati i u Zenici. Da bismo Vam doznačili OLX kredit potrebno je da nam uslikanu potvrdu na kojoj je vidljiv datum darivanja i pečat, pošaljete na info@olx.ba kao i Vaše OLX korisničko ime.

      Lijep pozdrav!

      6 Augusta, 2019 at 14:31 Komentariši
  • Emir

    Gdje se moze dati krv

    7 Augusta, 2019 at 13:00 Komentariši
  • Milan

    Svaka cast na akciji! Ja kao redovni davaoc trebam dati 39.put krajem ovog mjeseca. Lijep pozdrav iz Gradiske!

    7 Augusta, 2019 at 14:38 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Hvala Vam na lijepim riječima kao i na činjenici da ste toliko puta darovali krv. Pošaljite nam svakako uslikanu potvrdu i Vaše korisničko ime da bismo Vam mogli doznačiti OLX kredit.

      Srdačan pozdrav u ime cijelog OLX BiH teama!

      7 Augusta, 2019 at 15:12 Komentariši
  • Eldin

    Rijetko komentarisem, ali na ovo mogu samo reci – SVAKA CAST !!!

    7 Augusta, 2019 at 21:53 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani Eldine,

      Hvala Vam na lijepim riječima.

      Srdačan pozdrav od OLX BiH administracije.

      8 Augusta, 2019 at 09:00 Komentariši
  • Semir B

    pozdravljam, jeli vazi ova akcija za bolnicu RMC “Safet Mujić” Mostar?

    7 Augusta, 2019 at 23:03 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Da, akcija važi neovisno o tome gdje donirate krv. U blogu možete pronaći informacije šta je potrebno da nam dostavite da bismo Vam mogli doznačiti OLX kredit.

      Lijep pozdrav!

      8 Augusta, 2019 at 09:01 Komentariši
  • emirbarakovic

    Sve pohvale za olx.ba, trebalo bi da bude vise ovakvih akcija za dobrobit svih nas, posebno starih i bolesnih….

    8 Augusta, 2019 at 09:37 Komentariši
  • YAMAK

    Svaka cast za akciju!
    Btw. kredit uplacen iako doniranje nije bilo bas tacno u augustu nego koji dan ranije 🙂 Svaka pohvala.

    8 Augusta, 2019 at 14:26 Komentariši
  • Alen

    Svaka vam cast i sve pohvale za akciju al bi ljudi trebali davati krv bez da traze ili da sta ocekuju zauzvrat to je humano djelo jer nikad neznas kad moze tebi trebati,usput ja sam redovni darivaoc krvi i jos jednom pozdravljam akciju😉😉😉

    8 Augusta, 2019 at 18:06 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani Alene,

      Hvala Vam na lijepim riječima. Naravno, i dijelimo Vaše mišljenje, ali htjeli smo također da i mi izrazimo zahvalnost kroz dodjelu OLX kredita, kao i da dođemo do što većeg broja ljudi i da ih podsjetimo zašto je darivanje važno. Pozitivno smo iznenađeni što među javljanjima naših korisnika ima dosta onih koji su krv darivali po 20 ili 30 puta :).

      Srdačan pozdrav!

      9 Augusta, 2019 at 09:03 Komentariši
  • Emir

    Jel moze u zenici

    8 Augusta, 2019 at 20:13 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Da, akcija važi neovisno o tome gdje donirate krv. U blogu možete pronaći informacije šta je potrebno da nam dostavite da bismo Vam mogli doznačiti OLX kredit.

      Lijep pozdrav!

      9 Augusta, 2019 at 08:59 Komentariši
  • Josip pesic

    Steta sto akcija nije bila u 7 mjesecu, jer sam dao krv 26.07.2019

    8 Augusta, 2019 at 22:37 Komentariši
  • Nermi

    Svaka čast!!!

    8 Augusta, 2019 at 22:50 Komentariši
  • maki

    pozdav svim davaocima

    olx i fitovci ljubim vas

    9 Augusta, 2019 at 01:27 Komentariši
  • Mahdi

    Svaka čast na ideji i akciji! Svakako sam planirao u ovom mjesecu darovati krv koje će biti moje 51. darivanje krvi. 31.07. sam upravo bio na 5. trombocitoferezi do sada. Iskreno se nadam da će se mnogi, koji prvi put daju u sklopu vaše akcije, “navući” da nastave sa tom praksom i dalje.

    9 Augusta, 2019 at 14:08 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Hvala Vam na lijepim riječima. Zaista nam je zadovoljstvo čuti da ste toliko puta već darovali krv. Iskreno se nadamo da će i drugi korisnici pročitati komentar i slijediti Vaš primjer.

      Srdačan pozdrav od OLX BiH administracije!

      9 Augusta, 2019 at 16:01 Komentariši
    • Keka

      JA SAM DAVAO KRV I POSLAO POTVRDU ALI MI NIJE NIKO POSLAO OLX KREDIT

      23 Augusta, 2019 at 09:14 Komentariši
      • Anesa | OLX.ba

        Poštovani,

        S obzirom na veliki broj e-mailova koji nam pristižu povodom akcije nismo u mogućnosti svim korisnicima dopuniti kredit istog trenutka. Molimo za malo strpljenja jer će Vaš OLX kredit sigurno uskoro biti dopunjen. Ukoliko se to ne desi u narednih dan-dva molimo da nam se javite ponovo.

        Srdačan pozdrav!

        26 Augusta, 2019 at 10:07 Komentariši
  • ramelow

    Dobar dan,

    Ja sam darivao krv 24.07. a inače sam redovni darivalac krvi ovo mi je bilo 22. davanje (poslat ću Vam sliku knjižice koju imam).
    Da li je moguće da dobijem bodove, pošto sada ne mogu dati krv jer mora proći 3 mjeseca?
    Lp

    10 Augusta, 2019 at 07:16 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Nažalost u mogućnosti smo dodijeliti OLX kredit samo za darivanja u vrijeme akcije (mjesec avgust). Svakako planiramo i u budućnosti ponoviti akciju, te se nadamo da ćete tada biti obuhvaćeni.

      Srdačan pozdrav!

      26 Augusta, 2019 at 09:46 Komentariši
  • Zudo

    A sta cu ja redovan davalac krvi ali tek mogu u septembru ponovo dati krv. Hvala unaprijed na odgovoru.

    10 Augusta, 2019 at 07:54 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Nažalost u mogućnosti smo dodijeliti OLX kredit samo za darivanja u vrijeme akcije (mjesec avgust). Svakako planiramo i u budućnosti ponoviti akciju, te se nadamo da ćete tada biti obuhvaćeni.

      Srdačan pozdrav!

      26 Augusta, 2019 at 09:47 Komentariši
  • ramelow

    Pozdrav,
    Ja sam darovao krv 24.07.2019. Da li postoji mogućnost da dobijem bodove?

    10 Augusta, 2019 at 12:52 Komentariši
  • Xann

    Svaka cast. Dala sam sam krv nedavno i odavno sam prestala da brojim koji put dajem. Ako me ne zovnu sa transfuziologije duze vrijeme, zovnem ja njih da vidim treba li im krvi. Vasih 10 minuta nekome znaci zivot. Pozdrav svim darovateljima sadasnjim i buducim.

    10 Augusta, 2019 at 13:24 Komentariši
  • amir

    Sve cestitke poz iz Tuzle👍✔

    11 Augusta, 2019 at 00:42 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Hvala Vam.

      Srdačan pozdrav i Vama od OLX administracije!

      26 Augusta, 2019 at 09:37 Komentariši
  • Alen Avdić

    Postovani
    Redovni sam darovatelj sa preko 20 i vise puta

    12 Augusta, 2019 at 12:44 Komentariši
  • Damir

    Neovisno o vasoj subvenciji ili poticaju darivanja ,ja sam dobrovoljni davalac.Medjutim poslao sam vam potvrdu kao i korisnicko ime al od 500olx ni traga.No nije bitno samo da se zna

    13 Augusta, 2019 at 08:32 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      U našoj evidenciji vidimo da Vam je OLX kredit dopunjen 13.08.2019.. Naime zbog velikog broja pristiglih potvrda nismo u mogućnosti istog trenutka svakom korisniku dopuniti OLX kredit. Ukoliko ne odmah, to najkasnije bude urađeno za dan-dva, posebno ukoliko su potvrde poslane u danima vikenda jer tada OLX administracija ne radi. Ukoliko i dalje smatrate da nešto nije ispoštovano sa naše strane molimo da nam javite.

      Srdačno Vaš OLX.ba!

      26 Augusta, 2019 at 09:20 Komentariši
  • Dejan

    Juce sam dao krv i poslao sam sve sto je potrebno ali nisam dobio nikakav odgovor od vas niti sam dobio pik kredit koji bih trebao dobiti pa reko samo da vas pitam koliko treba da prodje obicno od mog slanja email-a do realizacije dobijanja kredita? Ovo vas pitam samo da provjerim da li je sve u redu i da li ste primili poruku. Hvala

    13 Augusta, 2019 at 10:05 Komentariši
  • Damir

    duboko izvinjenje zaista ste transparentni,humani i nadasve posteni zahvaljujem se na olx i jos jednom svaka vam cast

    13 Augusta, 2019 at 10:48 Komentariši
  • Dejan

    Juce sam dobio kredit ne dugo nakom sto sam postavio prethodno pitanje tako da prethodni komentar mozete zanemariti. Hvala Vam jos jednom i sve najbolje Vam zelim.

    14 Augusta, 2019 at 06:53 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani Dejane,

      Drago nam je da je sve u redu. Naime zbog velikog broja pristiglih potvrda nismo u mogućnosti svim korisnicima istog trenutka po primitku e-maila dopuniti kredit, ali svakako nijedan korisnik neće biti oštećen.

      Hvala Vama i srdačan pozdrav od OLX administracije!

      26 Augusta, 2019 at 09:22 Komentariši
  • vojkan

    Pozdrav svima , pozdrav akciju ali jedan mali problem npr. mi stalni davaoci dajemo svaka 3-4 mjeseca krv tako da se nekima od nas taj termin ne uklapa evo meni lično menije prošlo nepunih 2,5 mjeseca od zdnjeg darivanja tako da po ovom nisam u kategoriji koju ste odabrali , u svakom slučaju podržavam vašu akciju podsticanja dobrovoljnog darivanja krvi mada po ovome ako neko samo radi OLX kredita daruje krv i nije neko rješenje , dok god ne proradi “samosvijest” o DDK neće ga ni biti u onom obimu u kom bi trebalo , da i da napomenem za pojedine koji neznaju svi davaoci krvi koji su dali preko 10 puta moraju otići u službu transfuzije krvi da im ovlašteni doktor napište u knjižicu da su to stvarno i darivali i onda su oslobođeni svih participacija i bolničkih usluga .
    Pozdrav i nadam se uspješnoj akciji koju provodite

    14 Augusta, 2019 at 08:46 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Hvala Vam. Cilj akcije i jeste bio da proširimo svijest o ovom vrlo važnom činu i svakako da motiv za njega ne treba da bude nikakav nagrada, ali eto mi smo željeli da damo i svoj doprinos. Svakako planiramo i u budućnosti ponoviti akciju, te se nadamo da ćete tada biti obuhvaćeni.

      Srdačan pozdrav!

      26 Augusta, 2019 at 09:48 Komentariši
  • Dragan

    Jel može još jedno pitanje ili kao ideja? Budući dajete 500 kredita tržišne vrijednosti 50 KM kako bi se moglo to uraditi na način evo konkretno za mene pitam da odem dati krv a da Vi umjesto kredita meni date ili u novcu ili možda u robi vrijednosti 50 KM Domu za djecu ili nekoj humanitarnoj organizaciji. Meni kao meni kredit ne znači nešto baš puno a nekome je 50 KM itekako dobro došlo.

    14 Augusta, 2019 at 13:15 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani Dragane,

      Nažalost akcija se sprovodi na način da se dodjeljuje OLX kredit i ne može se dati novac u njegovoj protuvrijednosti. OLX.ba svakako učestvuje i u drugim raznim humanitarnim akcijama, a ovo je samo jedan vid naše zahvalnosti svim dobrovoljnim darivaocima krvi, koji su ujedno i naši korisnici.

      Srdačan pozdrav!

      26 Augusta, 2019 at 09:25 Komentariši
  • Nebojša

    Poštovani,

    Prije svega želim da pohvalim ovu akciju i nadam se da će poslužiti kao primjer u mnogim društvenim i poslovnim sferama. Trenutno imam samo jedno pitanje, a to je, s obzirom da sam redovni davalac krvi, te sam istu darivao 2.7. ove godine i samim tim nisam u mogućnosti da ispoštujem zadati vremenski okvir, da li postoji mogućnosti da na neki način učestvujem u akciji?

    Srdačan pozdrav iz Banjaluke!

    14 Augusta, 2019 at 17:10 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Hvala Vam. Nažalost u mogućnosti smo dodijeliti OLX kredit samo za darivanja u vrijeme akcije (mjesec avgust). Svakako planiramo i u budućnosti ponoviti akciju, te se nadamo da ćete tada biti obuhvaćeni.

      Srdačan pozdrav!

      26 Augusta, 2019 at 09:49 Komentariši
  • samir

    Pozz, pitanje vezano za akciju darivanja krvi. Ja redovno dajem krv putem akcije u firmi, trenutno ocekujemo akciju ponovno 5 septembar, prije ne mogu ni dati jer mi se tako poklapa darivanje u akciji svaka 4 mjeseca u firmi. dal se moze to prihvatiti u ovoj akciji. ja bih sutra dao krv da mogu ali moram cekati datum po ovome kako do sada redovito dajem. tako da meni pada 5 septembar ponovno akcijsko darivanje..bio bih zahvalan kada bi se uvazilo to. hvala unaprijed.

    15 Augusta, 2019 at 00:39 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Nažalost u mogućnosti smo dodijeliti OLX kredit samo za darivanja u vrijeme akcije (mjesec avgust). Svakako planiramo i u budućnosti ponoviti akciju, te se nadamo da ćete tada biti obuhvaćeni.

      Srdačan pozdrav!

      26 Augusta, 2019 at 10:01 Komentariši
  • Nusret

    Želim da se zahvalim OLX timu na akciji i bodovima. Preporučujem svima da se uključe u akciju darivanja krvi. Inače redovno darujem krv. Naše malo nekome moze da spasi život.

    17 Augusta, 2019 at 18:12 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani Nusrete,

      Hvala Vam na lijepim riječima kao i činjenici da ste dobrovoljni darivalac krvi.

      Srdačan pozdrav od OLX administracije!

      26 Augusta, 2019 at 09:27 Komentariši
  • Medeni18

    Dala sam krv 10.put u Mostaru i imam 23 g.Za vasu akciju nisam znala..Uglavnom poslat ću potvrdu.Pozz.

    18 Augusta, 2019 at 10:01 Komentariši
  • Emina

    Poštovani,

    želim da pohvalim Vašu akciju darivanja krvi. Čestitam na ideji i realizaciji projekta. SVAKA ČAST!

    19 Augusta, 2019 at 09:56 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovana Emina,

      Hvala Vam na lijepim riječima.

      Srdačan pozdrav od OLX administracije!

      26 Augusta, 2019 at 09:28 Komentariši
  • Gordan

    Poštovani, samo da provjerim da li se nakon slanja mejla dobije neka potvrda da je mejl primljen?!
    Poslao sam mejl sa dodatom slikom knjižice i nazivom profila, ali mi niko ništa nije odgovorio…
    Srdačan pozdrav

    20 Augusta, 2019 at 07:48 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Ukoliko Vam još uvijek nije dopunjen OLX kredit, a ispunili ste sve uslove molimo da nam pošaljete ponovo e-mail. Zbog velikog broja primljenih e-mailova moguće je da nam je Vaš promakao.

      Hvala na razumijevanju, Vaš OLX.ba!

      26 Augusta, 2019 at 09:31 Komentariši
  • jeronimus

    Sve pohvale Olx teamu. Pokazali ste šta znači biti društveno odgovorna kompanija. Ovo je za primjer svim u BiH kako se malim stvarima može graditi boljitak. Dao sam krv preko 30 puta. U BL još uvijek tek 30% davaoca daju krv dobrovoljno, ostali daju namjenski (za nekog odredjeno). Taj odnis se treba promijeniti. Nastavite sa ovakvim akcijama.

    20 Augusta, 2019 at 15:04 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Hvala Vam na lijepim riječima.

      Srdačan pozdrav od OLX administracije!

      26 Augusta, 2019 at 09:32 Komentariši
  • hajrudin imsirovic

    Poštovani,
    Sve pohvale za akciju trenutno nisam u BIH dolazim u Septembru,svakako sam planirao darivati krv to bi bilo 34 puta.Bio sam u prilici prilikom darivanja krvi kao DDK da ljudi koji su planirani na operaciju traže ljude da za njih darivaju krv uz novčanu naknadu nikada to ne bih učinio,darivanjem se osjećam ne opisivo zadovoljno što znam da sam pomogao nekome koga uopšte ne poznajem.Predivan je to osjećaj.Još jednom svaka čast i Lijep pozdrav.

    23 Augusta, 2019 at 11:21 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Hvala Vam na lijepim riječima kao i na činjenici da ste toliko puta darovali krv. AKciju svakako planiramo ponoviti u budućnost pa se nadamo da ćete tada biti obuhvaćeni.

      Srdačan pozdrav i sve najbolje od OLX administracije!

      26 Augusta, 2019 at 09:51 Komentariši
  • Jasko

    Svaka čast OLX timu, sve ispoštovano, za svaku pohvalu.

    26 Augusta, 2019 at 13:40 Komentariši
  • stojan

    poz ja sa stalni daravaoc krv i dajem svaka tri mjeseca u RS to se moze provjeriti putem knjizice ako treba mogu uslikati hvala

    26 Augusta, 2019 at 21:30 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Ukoliko ste darivali krv u mjesecu avgustu uslikanu potvrdu ili donorsku knjižicu sa vidljivim imenom, kao i Vaše OLX korisničko ime nam pošaljite na info@olx.ba.

      Lijep pozdrav!

      27 Augusta, 2019 at 10:30 Komentariši
  • Bojan gavranovic

    Poštovanje,poslao sam vam
    u nedjelju email sa uslikanom potvrdom ali nisam dobio pik kredite

    27 Augusta, 2019 at 11:50 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      Nažalost ne pronalazimo Vaš e-mail. Molimo da nam se javite ponovo na info@olx.ba sa potvrdom i Vašim OLX korisničkim imenom. Hvala unaprijed.

      Lijep podrav!

      27 Augusta, 2019 at 11:59 Komentariši
  • Vojo

    Netreba nista da se nadoknadi za davanje krvi . Ja kao davaoc krvi želim da nekom pomognem . Iz RS sam išao sam i u F BiH davati krv svojom kolegama . Radim u OS BiH i opet ću ako bude trebalo. Al da se nelažemo imamo i benefite na osnovu toga.

    27 Augusta, 2019 at 22:54 Komentariši
  • darkobl

    pozz,poslao sam vam podatke o davanjima krvi prije desetak dana ali još nisam dobio nikakav odgovor ili uplacen kredit od vas…

    28 Augusta, 2019 at 10:16 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovani,

      OLX kredit dopunjavamo uglavnom odmah po primitku e-maila. S obzirom da Vam nije dopunjeno znači da nam e-mail nije stigao ili nam je promakao, pa Vas molimo da pošaljete ponovo. Hvala na razumijevanju.

      Srdačno, Vaš OLX.ba!

      28 Augusta, 2019 at 14:00 Komentariši
  • Смиље.босиље

    Поштовани, муж и ја користино један профил за све наше трансакције .
    Можемо ли добити оликс кредит на један рачун или треба свако на свој?
    Поздрав .

    30 Augusta, 2019 at 07:50 Komentariši
    • Anesa | OLX.ba

      Poštovana,

      OLX kredit ne možemo doznačiti 2 puta na isti profil.

      Lijep pozdrav!

      30 Augusta, 2019 at 09:55 Komentariši

Objavite komentar