Top
Porsche BiH - Produženje trajanja garantnog roka - OLX blog
fade
6891
post-template-default,single,single-post,postid-6891,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Porsche BiH – Produženje trajanja garantnog roka

Zbog trenutne situacije s Covid19, mnogi ovlašteni servisi širom svijeta su na žalost zatvoreni, neki djelimično-neki potpuno. U tom kontekstu, nije baš lako odgovoriti na žalbe kupaca ili popraviti vozila.

„.Svjesni kompleksnosti situacije, proizvođači marki VW AG koncerna (Volkswagen, Škoda, Seat, Audi i Porsche) su se odlučili napraviti ustupak prema krajnjem kupcu. Za vozila kojima garancija za novi automobil ili produžena garancija ističe ili je istekla u razdoblju od 01.03.2020.. do 31.05.2020., garantni rokovi se produžuju za tri mjeseca. Oni se završavaju tri mjeseca nakon isteka originalnog roka trajanja garancije, ali najkasnije do 31.08.2020. (Pogledajte i grafički prikaz dolje na primjeru nove garancije za automobil.)“, ističe Omer Kozadra, rukovodilac Postprodaje Porsche Bosna i Hercegovina.

„Moramo napomenuti da propisani broj pređenih kilometara u garantnom roku i dalje ostaje isti. Ove su mjere, s obzirom na okolnosti pandemije Covid19, jednokratne i dobrovoljne koncesije proizvođača, bez priznavanja bilo kakve odgovornost ili obveze za budućnost.. Našim kupcima je, za slučaj pitanja na ovu temu, dostupna naša služba brige o kupcu (e-mail: briga_o_kupcu@porschebh.ba) koja će u najkraćem roku odgovoriti na sva pitanja i nedoumice naših kupaca. “, dodaje Kozadra.

Grafički prikaz produžetka garantnog roka

Anesa
Nema komentara

Objavite komentar