Top
B-HARD Ultra Race & Brevet uspješno završen! - OLX blog
fade
8518
post-template-default,single,single-post,postid-8518,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

B-HARD Ultra Race & Brevet uspješno završen!

S ponosom predstavljamo da je OLX.ba podržao ovogodišnji biciklistički maraton ”B-HARD Ultra Race & Brevet” u kojem su učestvovali najveći ljubitelji biciklizma iz Evrope, Blistog Istoka i Južne Amerike.

U periodu od 10.-15.06.2022. godine, na bosansko-hercegovačkim cestama smo po četvrti put uzastopno imali priliku vidjeti majstorske vožnje biciklista ultramaratonaca iz svih zemalja Evrope i nekih dalekih destinacija, koji su u okviru B-HARD-a obišli najljepše predjele Bosne i Hercegovine, vozeći rutu dužine 1200 km i s 14000 m visinske razlike. Na startu se našlo 70 učesnika i učesnica.

Ove godine smo prisustvovali najuzbudljivijoj trci do sada, jer su na kontrolnoj tački u Trebinju, odnosno na 500 km rute, prvih pet vozača bili unutar intervala od 15 minuta. Na ruti od 930 km, na Bjelašnici, došlo je do većih razlika među vodećim učesnicima.

Najbrži učesnik ovogodišnjeg izdanja B-HARD-a, na cilj u Banja Luku stigao je Riccardo Kuhar (Hrvatska), koji je zahtjevnu stazu dužine 1210 km i s 14000 m visinca savladao u impresivnom vremenu od 54 sata i 40 minuta, ukupno od starta do cilja. Da bi ostvario takav rezultat, Riccardo je tokom vožnje spavao ukupno 30-ak minuta.

Drugoplasirani učesnik bio je Kai-Uwe Lehrung (Njemačka), koji je također osvojio Simimpex KOM Challenge, odnosno ostvario najbrži uspon na najvišu tačku rute – Jahorinu na 1670 m/nv.

Borba za treće mjesto se odvijala u posljednjih nekoliko kilometara, pri čemu je Niklas Muxel (Njemačka) uspio da prestigne Daniele Fonelli-ja (Italija), ovogodišnjeg ambasadora B-HARD-a, koji je čuven po tome što vozi bicikl s jednom brzinom.

Najbrža dama bila je Tina Nestoroska (S. Makedonija), najbrži par mješoviti par Sherry Cardona (Kolumbija) i Gereon Tewes (Njemačka), dok je najsporiji učesnik koji je došao unutar vremenskog limita od 90 sati bila Florence Hanna (Francuska), koja je u cilj ušla u posljednjoj minuti!

Raduje nas činjenica da su na ovogodišnjem izdanju B-HARD-a učestvovala i petorica domaćih biciklista, od kojih je najbrži bio Minja Đorojević (Banja Luka), dok je sarajevski triatlonac Edin Ličina, nakon pregršt tehničkih problema, uz ogromnu volju i želju, izvezao rutu van vremenskog limita.

Radujemo se budućoj suradnji te naredne godine očekujemo više učesnika iz BiH i okolnih država.
Ukoliko ste ljubitelji biciklizma ili se planirate prijaviti na idući maraton, kompletnu opremu možete pronaći u OLX kategoriji bicikli.

Belma
Nema komentara

Objavite komentar