Top
Kućni aparati sa novom tehnologijom: bolje performanse uz štednju energije - OLX blog
fade
9262
post-template-default,single,single-post,postid-9262,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Kućni aparati sa novom tehnologijom: bolje performanse uz štednju energije

Globalni lider u proizvodnji kućnih aparata, BEKO, lansirao je novu generaciju uređaja sa EnergySpin tehnologijom u svoj asortiman mašina za pranje veša. Predstavljena u Berlinu na trgovinskoj konferenciji IFA 2023, ova nova tehnologija pruža novo iskustvo u tradicionalnim procesima pranja, jer spada u tehnologije uz pomoć kojih mašine za veš imaju još bolju energetsku efikasnost.

Sve ovo je u skladu sa misijom poslovanja kompanije BEKO –  da neumorno teži razvoju inovativnih tehnologija, povećanju svijesti potrošača i većoj ponudi energetski efikasnijih proizvoda.  Veš mašine sa “EnergySpin tehnologijom” samo su dio proizvoda koji će biti predstavaljeni na trgovinskoj konferenciji IFA 2023 koja se održava u Berlinu od 1. do 5. septembra.

 

 

Za zdravlje i ljudi i planete

 

– U Beku vjerujemo da zdrav život obuhvata i zdravlje ljudi, ali i zdravlje planete. Proizvodi koje nudimo nisu samo inovativni i pouzdani, već i dobri za zdravlje naših potrošača. Zato smo sigurni da naši potrošači, birajući BEKO proizvode donose pravu odluku. BEKO posluje u skladu sa standardima i propisima koje poštuje sve više zemalja širom svijeta – poštujemo standarde energetske efikasnosti i činimo sve da smanjimo potrošnju energije – kažu u kompaniji BEKO, povodom lansiranja  inovativnih tehnologija i aparata.

 

Energetski efikasni aparati su BEKO misija

 

– Stalno težimo razvoju inovativnih tehnologija, trudimo se da utičemo na svijest naših potrošača i da ponudimo što više energetski efikasnijih proizvoda. Naše mašine za pranje suđa, opremljene tehnologijom toplotne pumpe, troše do 10% manje energije od gornjeg limita za A klasu. Ali, ove godine na IFA 2023 predstavljamo mašinu sa još boljim performansama koja troši do 20% manje energije od gornjeg limita za A klasu. Planiramo da ovu tehnologiju uvedemo u prvi kvartal 2024. Takođe, naši A-10% frižideri sa HarvestFresh funkcijom su energetski najefikasniji proizvodi na tržištu, a naše mašine za pranje veša Aquatech sa efikasnim sistemima za miješanje deterdženta i vode prevazilaze energetsku efikasnost A za 40% – saopšteno je iz kompanije BEKO, globalnog lidera u proizvodnji kućnih aparata.

 

Veš mašine koje štede

 

Jedna od tehnologija nove generacije – EnergySpin tehnologija, smanjiće potrošnju energije u najčešće korišćenim programima na BEKO modelima mašina za pranje veša, promovišući održiviji, efikasniji i isplativiji način života u svakom domu. EnergySpin tehnologija je jedinstveno rješenje na tržištu koje obezbjeđuje uštedu energije ne samo za Eko programe već i za druge programe pranja kao što su „Pamuk“, „Sintetika“, „Brzo pranje“, „Delikatno“, „Miks“, „Program na 20°C“, i program „Hladno pranje“.

Umjesto da se oslanja na toplotu da bi rastvorila deterdžent i uklonila prljavštinu, BEKO EnergySpin tehnologija ubacuje deterdžent u veš ranije i koristi snagu većih brzina bubnja od uobičajenih, kako bi poboljšala brzinu rastvaranja deterdženata. Ovi jedinstveni pokreti bubnja mjenjaju potrebu za prekomjernim generisanjem toplote tokom pranja, a rezultat je manja potrošnja energije – do 35% manje nego kod tradicionalnih mašina, uz visok kvalitet pranja. EnergySpin bi trebalo da bude dio većine asortimana BEKO uređaja za uštedu energije, koji su dostupni širom Evrope. Proizvod će se naći na tržištu do kraja 2023. godine, a takođe će biti predstavljen na IFA 2023 u Berlinu.

 

Inovacije su ključ uspeha i povjerenja

 

Ulaganje u inovacije je ključni element ukupne BEKO strategije. BEKO posvećuje značajnu količinu resursa razvoju ekološki prihvatljivih, pametnih i praktičnih proizvoda. 

– Upravljamo sa 30 najsavremenijih centara za istraživanje i razvoj, u kojima se nalazi više od 2.300 istraživača širom svijeta. Trenutno imamo približno 3.000 registrovanih patentnih prijava širom svijeta. Svjetski ekonomski forum je prepoznao naše pametne fabrike u Rumuniji i Turskoj kao najuspješnije objekte Industrije 4.0 širom svijeta. Ovi objekti takođe ilustruju našu posvećenost postizanju neto nulte budućnosti – korištenje 100% zelene električne energije, maksimiziranje efikasnosti resursa i implementacija naprednih rješenja za tretman otpadnih voda – kažu u kompaniji BEKO.

Sedina | OLX.ba
Nema komentara

Objavite komentar