Top
OLX.ba dodijelio 10 stipendija studentima iz BiH - OLX blog
fade
5577
post-template-default,single,single-post,postid-5577,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

OLX.ba dodijelio 10 stipendija studentima iz BiH

Kao nastavak obilježavanja desetog rođendana, OLX.ba je u petak, 25. oktobra, dodijelio stipendije za deset, ranije konkursom odabranih stipendista.

Odluka o stipendiranju studenata u akademskoj 2019/2020. godini objavljena je u mjesecu martu, kada je obilježen jubilej postojanja najpoznatijeg domaćeg oglasnika i od tada su svi studenti iz BiH dobili priliku da apliciraju, te kroz zanimljive zadatke daju odgovor na pitanje zašto su baš oni zaslužili da budu nagrađeni.

Prilikom odabira OLX stipendista, među više od 100 pristiglih aplikacija, u razmatranje su uzete prijave koje su pristigle sa kompletnom traženom dokumentacijom. Osim ispunjavanja osnovnih uslova da su državljani Bosne i Hercegovine, redovni studenti I ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama na teritoriji BiH i da ne primaju stipendiju iz drugih izvora stipendiranja, finalni odabir je vršen na osnovu sljedećih parametara:

  1. Akademskog eseja ili teksta na temu “Analiza trenutnog stanja i prijedlog mjera poboljšanja na OLX.ba”
  2. Učešća na odabranim domaćim ili međunarodnim studentskim programima ili projektima vezanim za  poduzetništvo, startup-e i inovacije
  3. Iskustva u pokretanju vlastite poslovne ideje u formi koncepta, prototipa, patenta ili publikacija  naučnog, eksperimentalnog ili drugog stručnog rada
  4. Pitch prezentacija vlastite ideje, startupa, patenta ili projekta

Na svečanoj dodjeli, u prostorijama OLX.ba, nagrađeni studenti su dobili priliku da se upoznaju, razmijene kontakte i razgovaraju o budućim planovima.

stipendije

stipendije 2

OLX.ba će i u budućnosti pratiti rad stipendista, njihove buduće projekte, te da će im biti na raspolaganju za svaki vid dodatne podrške.

Anesa
Nema komentara

Objavite komentar