Top
BLACK FRIDAY I CYBER MONDAY NA OLX.BA - OLX blog
fade
9392
post-template-default,single,single-post,postid-9392,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

BLACK FRIDAY I CYBER MONDAY NA OLX.BA

Ukoliko razmatrate kupovinu mobilnih uređaja, opremanje stana bijelom tehnikom ili obnovu garderobe, preporučujemo da sačekate 24. novembar, kada obilježavamo ovogodišnji Black Friday – dan koji nosi obilje popusta.

 

Online kupovina na OLX.ba tokom Black Friday-a ove godine ne samo što donosi fantastične popuste, već nudi priliku za osvajanje vrijednih nagrada. 

 

Ova kupoholičarska tradicija započela je u Americi šezdesetih godina prošlog vijeka i vremenom je pronašla svoj put do Evrope, gdje se s nestrpljenjem očekuje posljednji petak u novembru.

 

I ove godine vam, najveća kupoprodajna zajednica u BiH, priprema velika iznenađenja, odlične cijene i brojne nagrade, do kojih možete doći bez čekanja u gužvama. Ali, važno je da zapamtite, Black Friday je na samom kraju mjeseca pa je neophodno da sačuvate novac i planirate kupovine.

 

U periodu od 20.11. – 27.11.2023. prodavci će za svaku uspješno realizovanu besplatnu integrisanu OLX dostavu umjesto redovnih 30, dobiti 200 OLX kredita.

 

U slučaju da se prodavci odluče za korištenje integrisane dostave čije troškove snosi kupac, bonus za realizovane dostave započete u navedenom periodu je, umjesto redovnih 10, 80 OLX kredita.

 

OLX integrisanu dostavu možemo opisati sa tri riječi: jednostavna, brza i sigurna. 

U nastavku možete pronaći savjete na koji način ćete pripremiti vaše artikle za prodaju, ali i one na koji način je najbolje pripremiti se za kupovinu.

 

Savjeti za kupce i prodavce na OLX.ba: Kako pripremiti artikle za prodaju i privući što više kupaca?

 

Naslov oglasa: U naslov oglasa dodajte pojmove Black Friday kako biste privukli što veći broj potencijalnih kupaca i kako bi vas što jednostavnije pronašli na pretrazi.

Besplatna dostava – Besplatna dostava uvijek donosi dodatnu vrijednost i povećava šansu da se kupac odluči na kupovinu baš vašeg artikla, a OLX vas nagrađuje sa 200 OLX kredita.

Fotografije: Koristite fotografije visoke kvalitete, koje jasno prikazuju artikal. Ulistajte više fotografija iz različitih uglova kako bi kupci imali bolji uvid u proizvod.

Opis artikla: Napišite detaljan opis artikla, uključujući filtere: stanje (novo ili korišteno), boju, veličinu, i sve druge relevantne informacije.

Cijena: Postavite realnu i konkurentnu cijenu. Istražite cijene sličnih artikala na OLX-u kako biste dobili bolju predstavu o tržištu. Također razmotrite mogućnost postavljanja cijene koja je atraktivna za kupce i niža od standardne.

Komunikacija: Budite odgovorni i brzi u odgovaranju na upite potencijalnih kupaca. Pravilna komunikacija može pomoći u stvaranju pozitivnog iskustva za kupca.

Promocija: Razmislite o dodatnom vidu promocije, poput istaknutog oglasa ili dodatnih opcija za promociju kako biste privukli više pažnje.

 

U nastavku donosimo nekoliko savjeta na koji način ćete suziti svoju potragu i na najbrži način doći do željenog artikla.

Pretraživanje po ključnim riječima: Koristite precizne ključne riječi u pretrazi kako biste suzili rezultate i pronašli artikle koji vas zanimaju.

Filtriranje: OLX nudi različite filtere za pretragu, kao što su cijena, lokacija, stanje artikla, akcijske ponude, te filter odmah dostupan oglas kao i druge karakteristike. Iskoristite ove filtere kako biste brže pronašli ono što vam treba.

Spasite oglase i pretrage: Ako tražite specifičan oglas možete spasiti oglase i pretrage određenih prodavaca kako biste bili obaviješteni o novim cijenama.

Postavite pitanja: Ne ustručavajte se postaviti pitanja prodavcima ako vam je potrebna dodatna informacija o artiklu.

 

Pridržavanjem navedenih savjeta, kako prodavci tako i kupci mogu poboljšati svoje iskustvo na OLX-u i osigurati uspješne transakcije.

 

Nagrade za dostave

 

Kupci koji u periodu od 20.11. do 27.11.2023. budu koristili integrisanu dostavu za kupovinu proizvoda čija minimalna cijena iznosi 50KM (iz kategorija: Tehnika, Moj dom, Kompjuteri, Mobilni uređaji, Video igre, Nakit i Satovi, Umjetnost, Sportska oprema, Muzička oprema, Ljepota i zdravlje, Bebe, Igre i igračke) imaju priliku da učestvuju u izvlačenju za sljedeće nagrade:

  • 2000 OLX kredita
  • 1500 OLX kredita
  • 1000 OLX kredita
  • 500 OLX kredita

I ove godine su naši partneri za vas izdvojili vrijedne nagrade:

 

TehnoMag

  • TV Onyx 50000STV23
  • Tracker Fitbit Charge2 FB407SBKL-EU Black Silver L

Dopertech

  • TV Tesla 55M325BUS 55” UHD Smart

 

fonTELe:

  • Samsung buds sm-r180 mystic black – dva para

 


OLX Shopovi koji se odluče za kupovinu jednog od paketa OLX kredita tokom perioda od 20.11. do 27.11.2023. godine i izvrše plaćanje karticom ili uplatnicom, dobijaju, osim postojećih popusta, i dodatne gratis kredite u sljedećim iznosima:

Za paket od 100 i paket od 200 dobijate 5% gratis kredita, odnosno 75 i 150 OLX kredita.

Za paket od 500 dobijate 10% gratis kredita, odnosno 900 kredita.

Za paket od 1000 dobijate 20% gratis kredita, odnosno 4.000 kredita.

Za paket od 2000 dobijate 25% gratis kredita, odnosno 11.250 kredita.

Za paket od 5000 dobijate 35% gratis kredita, što iznosi impresivnih 43.750 kredita.

 

Dostupne pakete OLX kredita možete pregledati klikom ovdje, pod opcijom “Dopuni OLX kredit”“Paketi”.

 

Ovaj period koji je pred nama, sve do 27.11., idealan je za kreiranje sjajnih ponuda i akcija na OLX.ba, jer Black Friday pruža odličnu priliku da unaprijedite svoju prodaju i iskoristite mogućnost za dobijanje dodatnih OLX kredita.

 

Ako ne budete u mogućnosti da iskoristite OLX pogodnosti i akcije tokom Black Friday-a, ne brinite se! OLX.ba je odlučio da nagradi kupce i prodavce i tokom Cyber Monday-a, koji će se održati 27.11.2023. godine.

 

Cyber Monday je prvi put organizovan 2005. godine kao online verzija Black Friday-a, s fokusom na internet kupovine. Cilj je bio podstaći kupce da obave prazničnu kupovinu online.

 

Ako je vaš mobilni telefon, televizor ili neki drugi uređaj u potrebi za zamjenom, Cyber Monday je dan koji ćete s nestrpljenjem očekivati.

 

Zabilježite period od 20.11. do 27.11. u svom kalendaru i ne propustite priliku za fantastičnu online kupovinu iz udobnosti svog doma.

 

Praćenje društvenih medija i blogova

 

OLX često koristi društvene medije i blogove za promociju posebnih ponuda i nagrada. Pratite OLX na društvenim mrežama i čitajte njihove blogove kako biste bili u toku s najnovijim informacijama.

Kombinirajući ove strategije, korisnici mogu bolje iskoristiti OLX i ostvariti najbolje ponude te učestvovati u programima nagrada za dostave.

Belma
8 0 komentara
  • misel55

    Prava stvar za nas koji to koristimo

    11 Novembra, 2023 at 14:54 Komentariši
  • Darko

    Jedva čekam takvu nagradu.

    23 Novembra, 2023 at 19:36 Komentariši
  • start110

    Super. Pozitivna stvar u ovom lošem vremenu….

    25 Novembra, 2023 at 21:06 Komentariši
  • Selma

    Po ovom sam trebala dobiti 200 bodova, a dobila sam samo 30. Poručila u petak i paket stigao danas.. ne razumijem?

    27 Novembra, 2023 at 14:05 Komentariši
    • Belma

      Poštovana,

      kako bi izvršili dodatne provjere molimo Vas da kontaktirate korisničku podršku na broj telefona 033 407 700. Hvala unaprijed.

      Lijep pozdrav

      27 Novembra, 2023 at 19:40 Komentariši
    • haris

      ista stvar i kod mene na više narudžbi, ništa novo na olx-u

      28 Novembra, 2023 at 15:24 Komentariši
  • Stočanin MIROSLAV __stočanin48

    Kome da se obratim za problem koji imam, preko vaše dostave sam poručio iz Srebrenika 12.12.2023 tri artikla koje ste i vi odobrili x EXPRESS BRZA POŠTA X009988870. Jedan ARTIKL paket 10 kom. samoljepivih pločica 30X60 nisu poslali i odgovorili nema te dimenzije, ceradu za auto naglasio sam XXL šaran 7 siceva šalju XL što je malo. Na sve moje upite da ovu ceradu zamenim ZA XXL oni ESAD HADŽIČ odgovara da sam tražio XL i neće da odgovara. Imate li moje zahtjeve za kupovinu ova dva artikla jer ovakav odnos isporučioca je nepošten, molim pomoć.

    14 Decembra, 2023 at 14:10 Komentariši
    • Belma

      Poštovani,

      molimo Vas da kontaktirate korisnički podršku na broj telefona 033 407 700.

      Lijep pozdrav

      15 Decembra, 2023 at 15:17 Komentariši

Objavite komentar